Wolves kan tjäna miljoner på röd PL-titel

Bild till nyheten Wolves kan tjäna miljoner på röd PL-titel
Det har i veckan ryktats om att Aston Villa skulle kunna tjäna en stor summa från Jack Grealish-affären om City blir mästare i helgen. Detta slås dock ner av Daily Mail, som istället menar att Wolverhampton skulle kunna ha ekonomiska incitament för att se Liverpool bli mästare i helgen.

Liverpool värvade Diogo Jota från Wolverhampton inför förra säsongen och den finansiella strukturen för affären är en ganska snårig djungel att reda ut. Totalt har Wolves rätt till drygt £45 miljoner från The Reds men det var endast drygt 10% som betalades i samband med att köpet offentliggjordes under sensommaren 2020. 

Liverpool har därefter betalat drygt ytterligare £13 miljoner, men nästa betalning har att göra med slutplaceringen i tabellen för både Wolverhampton och Liverpool i år. 

Wolves ligaplacering ser ut att ge dem drygt £2 miljoner till från Liverpool i sommar medan de vid en Premier League-titel för The Reds kan räkna med ytterligare ett "mångmiljonbelopp" (i pund räknat, reds. anm), enligt Daily Mail. 

Det har i veckan cirkulerat uppgifter om att Aston Villa också skulle ha ett incitament för att låta Manchester City vinna titeln på söndag, då jätteaffären mellan klubbarna - som såg Jack Grealish ansluta till Eastlands förra sommaren - skulle boostas med liknande belopp. 

Detta slås dock ner i artikeln från Daily Mail där man hävdar att upplägget för köpet av Grealish redan är satt i fasta summor och där Manchester City betalade hela Grealish utköpsklausul och att beloppet ska betalas i tre delar, där alla är lika stora och oavhängiga spelmässiga eller resultatmässiga prestationer. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer