Parad först efter CL-finalen – även vid ligaguld

Bild till nyheten Parad först efter CL-finalen – även vid ligaguld
Även om Liverpool skulle lyckas med den smått mirakulösa bedriften och knycka åt sig Premier League-troféen på söndag kommer det inte att arrangeras festligheter direkt därpå. Fullt fokus kommer att riktas mot CL-finalen kommande helg och först därefter väntar en parad för att fira en fantastisk säsong.

Liverpool har redan säkrat Carabao Cup och FA-cupen tidigare under säsongen och med två matcher kvar att spela har man chansen på både Premier League-titeln och Champions League-pokalen. 

Tidigare var planen att en eventuell parad skulle hållas efter Champions League-finalen oavsett om Liverpool skulle vinna Premier League-titeln eller Champions League-pokalen. Nu har det dock beslutats att det blir en parad i staden även om The Reds skulle kamma noll i ligaavslutning och vid finalen i Paris.

Oavsett om det blir fler titlar under säsongen så kommer Liverpool alltså att den 29 maj, dagen efter finalen i Paris, paradera gatorna på Merseyside för att fira det som i så fall minst kommer att vara två titlar, men som också kan vara tre eller fyra titlar totalt från en enastående säsong. Paraden kommer även innehålla Liverpools damlag som har säkrat avancemang till Women's Super League efter en fantastisk säsong i The Women's Championship.

Skulle Liverpool vinna Premier League på söndag blir det alltså inget officiellt firande i staden varken efter matchen eller under måndagen. Utan allting sparas till en stor jättefest den 29 maj. 

Firandet kommer att inledas 16.00 (engelsk tid) och rutten kommer att vara densamma som vid firandet efter Champions League-finalen 2019.  

Då firandet infaller på årsdagen av Heyselkatastrofen kommer klubbens representanter, tillsammans med stadens styre, att inleda dagen med en ceremoni där man visar sin vördnad för de 39 omkomna.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer