​Klopp: Som att ha Ferraris i garaget

Bild till nyheten ​Klopp: Som att ha Ferraris i garaget
Jürgen Klopp var mäkta imponerad över sina spelare efter att de, trots nio förändringar i startelvan jämfört med finalsegern mot Chelsea, tagit en övertygande seger mot Southampton.

Detta hade Jürgen Klopp att säga på sin presskonferens efter 2-1-segern mot Southampton.

Om lagets insats:

– Jag tycker att det var en otrolig insats, vi gjorde nio förändringar. Om det inte hade fungerat hade det till 1000 procent varit mitt ansvar. Nu fungerade det och det är till 1000 procent grabbarnas ansvar - jag kan be om mycket men det grabbarna som måste göra det.

– Jag tycker att de gjorde det fantastiskt bra. Jag såg fantastiska insatser här ikväll. Jag såg en grupp som reagerade på ett bakslag, jag har inte sett situationen igen men jag tror att det var en klar foul på Jota. I de lägena kan man inte tappa huvudet, grabbarna på planen var inte ens nära att göra det, de bara fortsatte.

– Vi gjorde ett mål som blev bortdömt, vi gjorde ett mål - Takis mål - vi kontrollerade matchen. Southampton vill pressa sina motståndare, men vi utnyttjade alla ytor så att de inte kunde nå oss. Det lugnade ned stämningen och det blev mer en normal match. Det var bra, i andra halvlek gjorde vi mål igen. Härligt. Under de sista tio minuterna, de här spelarna har inte spelat tillsammans 500 gånger och man kunde se det. Vi måste jobba med hur vi kan spela av tiden utan att hamna i problem.

– Ali fanns där och vi tog tre välförtjänta poäng. Fantastiskt, helt fantastiskt.

– Jag är verkligen så glad över insatsen, det är nästan lite rörande. Helt ärligt, wow. De här grabbarna. Det är som att ha Ferraris i garaget, man släpper ut dem och de gör detta direkt. Harvey, jag minns inte när han spelade senast. Curtis, ingen rytm, han har spelat lite då och då. Takumi Minamino, det är ett brott att han inte spelar oftare. Oxlade spelade inte ens men är i fin form.

– Det är tufft gör grabbarna ibland, men oavsett vad som händer i år så är det tack vare den här gruppen. Det är fantastiskt.

Om helgens avgörande:

– Det enda jag kan tänka är att om jag hade varit i den andra situationen så hade jag inte känt mig som mästare redan nu. Så är det. Självklart är det så att vi kan bli tvåa igen om City vinner matchen, men sådan är fotbollen. Vi måste vinna vår match först, det är inte som att Wolves inte kommer att dyka upp.

– Tänk om vi skulle komma till matchen med fokus på Manchester, så kommer Wolves, Jimenez, bam. Vi kommer att vara fokuserade till 100 procent. Förra gången det var så här jämnt så vann City tack vare 11 millimeter, bollen var precis inte över linjen. Så mycket kan hända under den andra halvan av säsongen. Om vi skulle bli mästare har vi förtjänat det men vi måste vinna vår match och sedan får vi se.

Om truppbredden:

– Det är ett brott. Jag ber om ursäkt till alla. Jag sa det tidigare, ni frågade mig om problem med startelvan. Inte alls. Startelvan var bra. Jag älskar det. Vi har alternativ. Vi kunde ha ställt upp med ett annat lag idag men vi gillade det och fotbollen vi spelade var riktigt bra.

– Det är speciellt. Allt som hänt i år är tack vare en speciellt grupp.

Om han förväntar sig ännu en twist på söndag:

– Jag har ingen aning vad som händer på söndag. Det var match 18 ikväll sedan halvtid av säsongen va? Vi har vunnit 15 och kryssat tre. Mot City, vi vet att vi hade tur, vi var inte så bra som vi hade önskat. Mot Tottenham och Chelsea, bortamatcherna när vi hade coronaproblem, när vi spelade... Jag älskar Tyler Morton, jag älskar honom. Men han spelade som sexa mot Tottenham. Jag säger inte att andra lag inte haft problem men jag tänker bara på våra problem. Det var också matchen där Robbo fick rött kort medan Harry Kane inte fick det, om man ska tänka tillbaka.

– Saker kan hända under en säsong, men vi tänker inte på det. Det är inte bara de tre kryssen, att vinna 15 är galet bra. Men det är enda chansen att hålla jämnt tempo med City.

Om han kommer att prata med Steven Gerrard inför söndagen:

– Nej, självklart inte. Stevie förbereder sig nu för Burnley. Burnley slåss för allt, så det kommer att bli tufft. De kommer att behöva kämpa hårt, samla ihop sig och spela igen på söndag. Så nej, det finns ingen anledning till att prata med honom. Vi alla vet att Villa viill vinna eftersom Villa vill vinna, så är det.

Om Blackpools anfallare Jake Daniels, som i veckan kom ut som homosexuell, han är den enda öppet homosexuell spelaren i den engelska herrfotbollen just nu:

– Det är fantastiskt att han vågar göra det som 17-åring, det är exceptionellt. När jag lyssnade på honom kunde jag inte tro att han var 17 år gammal, han är uppenbarligen väldigt mogen. Hela fotbollens community kommer att stötta honom, det är jag säker på.

– Jag älskade hur han förmedlade sitt budskap. Han ville inte gömma sig längre. Det är helt rätt. Jag känner honom inte men jag är stolt över honom. Det var ett viktigt steg, vi lever i 2022 och att det här blir en stor grej är galet, men vi går framåt, det är en bra start. Nu hoppas jag att andra kan följa efter honom. Det hade varit fantastiskt.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer