​– Klopp är utan tvivel årets tränare

Bild till nyheten ​– Klopp är utan tvivel årets tränare
Sky Sports-experterna Gary Neville och Jamie Carragher är överens om att Jürgen Klopp är den manager som stått för den bästa prestationen säsongen 2021/22.

Som alltid när säsongen lider mot sitt slut är det mycket diskussioner om vilka spelare och managers som förtjänar att uppmärksammas lite extra för sina prestationer under året som gått.

I Sky Sports program Monday Night Football presenterade Gary Neville och Jamie Carragher sina val till bland annat årets tränare och de båda uppmärksammade Jürgen Klopp.

– Tre finaler, att komma så nära City. Det är råder det inga tvivel om. Vad han har gjort denna säsong är helt otroligt, säger Neville som motivering.

Carragher bröt in och lyfte fram tyskens förmåga att vända motgångar till framgång.

– Klopp sa efter förra säsongen att det var den tuffaste säsongen i hans karriär. Att studsa tillbaka, det är nog det jag ser som hans största styrka, han är briljant på allt, men den personlighet och karaktär han uppvisar, viljan att kriga sig tillbaka.

– Trots hur det såg ut förra säsongen gjorde de endast en värvning inför säsongen och det var Ibrahima Konate. En back up-mittback, det var allt de köpte. De har spelat 60 matcher, förlorat tre - det är otroligt.

Neville imponeras även han av hur Klopp har lyckats utveckla ett redan högklassigt lag.

– Han byggde det laget som hade tre eller fyra fantastiska år, jag trodde att nedgången hade börjat, men han har tagit dem tillbaka och det är helt strålande. Närvaron han har i matcherna, med byten, hur han påverkar matcherna, jag tycker att han är bäst.

– Inställningen och hans personlighet smittar av sig till omgivningen. Det är viktigt för Liverpool som stad, men också sättet han går för det i matcher, han är en av de allra bästa.

Neville valde också en Liverpoolspelare till utmärkelsen säsongens bästa nyförvärv: Luis Diaz.

– Att komma in och prestera som han har gjort sedan januari. Salah och Mané reser till de Afrikanska mästerskapen och du ska säga till mig att Liverpool kommer att nå tre finaler och troligen vara med i kampen om Premier League in i sista omgången - inte en chans - absolut inte.

– City hade vunnit ligan med tio poäng på grund av deras (Liverpools) brist på alternativ. Sedan kommer Diaz in och har varit helt sensationellt bra.

– Han är så bra att när Mo Salah lämnar klubben, om det är om 12 månader, denna månad eller när det väl händer, så kommer Liverpools supportrar inte vara allt för nedstämda, de har redan en ersättare med sättet han spelar på. En helt otrolig talang, vilken spelare.

För Carragher föll valet på årets bästa värvning på Tottenhams mittback Cristian Romero. Varken Carragher eller Neville valde Mohamed Salah som årets spelare, istället blev det Kevin De Bruyne och Heung-Min Son som hyllades.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer