Thiago utsedd till Månadens Spelare

Bild till nyheten Thiago utsedd till Månadens Spelare
Efter ett flertal fantastiska insatser i april har Thiago röstats fram till Liverpools bästa spelare under månaden.

Thiago har blivit en bergfast del av Jürgen Klopps mittfält och efter finalen mot Chelsea i lördags sa managern bland annat att om han hade vetat hur bra Thiago verkligen var, då hade han värvat honom redan för fyra år sedan. 

Under de senaste månaderna har Thiago gått från klarhet till klarhet och han har varit högst delaktig under en månad som såg Liverpool ta sig till Champions League-final, FA-cupfinal och närma sig Manchester City i toppen av Premier League-tabellen. 

Utnämningen av Thiago som Standard Chartered Player of the Month för april betyder dessutom att det är sex olika spelare som vunnit de sex senaste månadspriserna – ett bevis på truppens bredd. 

I mars vanns priset av Alisson Becker och dessförinnan var det Virgil van Dijk, Fabinho, Mohamed Salah och Trent Alexander-Arnold. 

Under säsongsinledningen var det dock Mohamed Salah som vann tre raka månadspriser. 

Thiago själv var mycket nöjd med utmärkelsen och lyfter fram hur mycket enklare det är att spela inför fullsatta läktare – än de coronatomma läktare han först anslöt till under förra säsongen. 

– Det var väldigt svårt när jag kom hit och man skulle spela utan fans på läktarna, erkänner Thiago i intervjun med klubbens hemsida. 

– Jag kom till en ny miljö men samtidigt var det bara som att man förberedde sig för träningar. Det var svårt att förstå att det var på riktigt ibland, konstaterar mittfältsmatadoren. 

– Men nu är det helt annorlunda. Fansen, speciellt på Anfield, skapar något helt unikt. Du bygger ett band med dem och engagemanget smittar av sig ner på planen. 

Angående just den senaste tidens form håller Thiago med om att det bara blivit bättre och bättre. 

– April var en mycket bra månad såklart. 

– Vi hade viktiga matcher hela tiden kändes det som. I ligan och i Champions League. Även i FA-cupen. Det var en fantastisk månad för oss. 

Vi gratulerar Thiago till titeln och hoppas den fina formen håller i sig. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer