Nekat Bayern-jobb upprepade gånger

Bild till nyheten Nekat Bayern-jobb upprepade gånger
Jürgen Klopp berättar att han tackat nej till att bli manager i Bayern München och konstaterar att han inte skulle byta jobbet i Liverpool mot någonting annat.

Jürgen Klopp kom till Liverpool i oktober 2015 och har sedan dess vunnit fem titlar: Premier League, Champions League, Supercupen, VM för klubblag och Ligacupen. Idag kan en sjätte titel säkras då det blivit dags för FA-cupfinalen mot Chelsea.

Fler titlar kan det även bli på längre sikt, Klopp valde nyligen att skriva på ett nytt kontrakt som innebär att han stannar på Merseyside fram till sommaren 2026. Han understryker att han älskar jobbet som manager för Liverpool.

– Vilken klubb skulle jag gått till för att ha en bättre situation? 

– Jag kan såklart fråga Pep Guardiola om han är trött på att vinna hela tiden och ta över City. Är det en idé? Det skulle inte ha fungerat, det är ingenting jag vill göra.

– Jag kunde ha gått till Bayern (München) flera gånger. Jag kunde säkert ha vunnit fler titlar i mitt liv, det är jag ganska säker på. I alla fall skulle jag haft goda chanser till det, men jag gjorde det inte. Jag hade kontrakt här och gjorde det aldrig. Det känns bra.

– Världen är inte full av vinnare, men den är förhoppningsvis full av folk som försöker att vinna. Jag försöker, då och då vinner jag tillsammans med andra. Jag är nöjd med det. Jag är inte alltid positiv, men ge mig en sekund så kommer jag hitta en anledning till att vara optimistisk. Det är nog sant.

Telegraph-journalisten Chris Bascombe skriver att Bayern München ska ha försökt locka till sig Klopp varje gång de bytt manager under de senaste sex åren, även strax innan Klopp skrev ett nytt kontrakt med Liverpool 2019.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer