– En seger hade betytt enormt mycket

Bild till nyheten – En seger hade betytt enormt mycket
Sadio Mané vittnar om en beslutsamhet i det röda omklädningsrummet att bryta den 16 år långa väntan på en FA-cuptitel när de tar sig an Chelsea på Wembley.

När Liverpool och Chelsea drabbar samman i finalen av FA-cupen har The Reds chansen att ta hem säsongens andra titel och en sjätte titel under Jürgen Klopps tid i klubben. En seger hade också inneburit en första FA-cuptitel på 16 år för de rödas del.

– Vi har pratat om det i omklädningsrummet. Jag har frågat grabbarna: "När var senaste gången Liverpool vann den här titeln?" Jag tror att det var länge sedan. Jag tror att både spelarna och supportrarna skulle bli väldigt glada om vi kunde vinna den igen, säger Sadio Mané till Liverpoolfc.com.

– För några år sedan vann vi Premier League, Champions League, så att vinna FA-cupen hade varit enormt stort för oss, det gäller alla i klubben och även supportrarna. 

– Att spela en final är alltid speciellt, särskilt den här säsongen. Vårt mål inför säsongen är alltid att göra allt vi kan för att vinna så mycket som möjligt. Vi vet att vi har chansen att ta ett steg framåt, vi får se vad som händer, vi möter ett riktigt bra lag.

Mané menar att det vore en dröm som går i uppfyllelse om han fick lägga händerna på FA-cupbucklan.

– FA-cupen, jag tror att alla känner till turneringen. Det har varit en dröm att få vinna den en dag. Jag brukade följa turneringen förut och såg Liverpool vinna den. Nu har jag chansen att spela en final. 

– Det blir en tuff match mellan oss och Chelsea, vi möttes i Ligacupen och vi vann, så de kommer att vilja ta revansch. Vi ska fokusera på fotbollen och vi är medvetna om att vi kan slå vilket lag som helst. Förhoppningsvis kan vi utnyttja våra styrkor, som vi gjorde då, och vinna matchen.

En final i FA-cupen innebär spel på Wembley. Liverpool har redan spelat två fantastiska matcher på arenan under säsongen, Ligacuptiteln säkrades mot Chelsea och biljetten till lördagens final säkrades med en 3-2-seger mot Manchester City.

– Jag minns att jag spelade på Wembley för första gången 2012 under OS, Senegal mot Uruguay. Det var första gången. Jag minns att vår tränare inte kunde uttala namnet, han sa "Vembley", så vi skrattade gott åt det. Jag minns hur jag och mina lagkamrater pratade om att det var en dröm att få spela på Wembley. 

– Att nu få spela ännu en final där är fantastiskt. Jag hoppas att vi kan åka dit och njuta av stunden.

– Att spela på Wembley är ett minne man kommer att bära med sig. Om man tänker tillbaka till när man var barn och att idag få spela där. Det är fantastiskt. 

Mané hoppas att skapa nya minnen likt de från Ligacupfinalen i februari.

– Om man vinner en titel blir man alltid mer motiverad. Vi är inne i en riktigt bra period. För några månader sedan vann vi Ligacupen, mot samma lag. Vi sätter inte extra press på oss själva, det är bara motiverande och vi pushar oss själva och tänker att vi ska åka dit och skriva en ny saga.

Anfallaren vill inte dela med sig av några lärdomar de tagit med sig från de tidigare matcherna mot Chelsea under säsongen.

– Jag vill inte säga någonting om det, det är hemligt! Men vi vet att de är ett av de bästa lagen  inte bara i England utan i hela världen. Men inget lag är perfekt, vi ska försöka att utnyttja det och skada dem med våra styrkor, avslutar han.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer