Kovacic riskerar missa finalen

Bild till nyheten Kovacic riskerar missa finalen
Mateo Kovacic åkte på en rejält ful tackling i Chelseas match mot Leeds och enligt Thomas Tuchel är det osannolikt att han hinner bli spelklar till lördagens FA-cupfinal.

Chelsea spelade mot Leeds under onsdagen - vilket gör att de har en mindre vilodag än Liverpool inför FA-cupfinalen - och tog en säker 3-0-seger, men ett minus för Thomas Tuchels lag var att Mateo Kovavic tvingades utgå skadad.

Kovaciv tacklades styggt av Daniel James, som fick rött kort direkt. Smällen mot fotleden var så pass hård att mittfältaren nu ser ut att missa finalen på Wembley.

– Det ser inte bra ut, han har väldigt ont, konstaterade Tuchel efter matchen.

– Det är samma fotled som han haft problem med tidigare och det är väldigt dåliga nyheter på en annars fin kväll. Det ser inte bra ut, men förhoppningsvis har jag fel.

– Jag tror att det är väldigt osannolikt att vi ser honom i FA-cupfinalen. Om Matteo missar matchen blir jag väldigt besviken, han är en klar startspelare. Man kunde se vilka kvaliteter han och Jorginho besitter på mittfältet när vi spelade 11 mot 11. 

– Vi får se. Kanske kan ett mirakel ske.

Utöver Kovavic är det även osäkert om N'Golo Kante kommer att vara redo för spel. Han fanns inte med i matchtruppen mot Leeds men tidigare i veckan meddelade Tuchel att han inte var särskilt långt borta från att komma tillbaka. 

På Chelseas skadelista återfinns även Ben Chilwell och Callum Hudson-Odoi.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer