Senste nytt inför Villa

Bild till nyheten Senste nytt inför Villa
Jürgen Klopp har mött pressen inför morgondagens möte med Aston Villa på Villa Park. Managern bekräftade att Roberto Firmino är fit-for-fight och konstaterade att Liverpools enda fokus nu är att vinna varenda match.
Ifall Klopp känner att titelracet är över:

– Det är klart att det inte är över. Det är tre matcher kvar för båda lagen. Vi kan bara fokusera på att vinna våra tre. Resten kan vi inte påverka. Och innan alla matcher har spelats tror jag ingen kan säga att det är över.

– Vi drömmer och det gör vi tills det är matematiskt omöjligt.

Om att ställas mot Stevie som kan vara hans möjliga arvtagare:

– Min möjliga arvtagare? Ja, det kan han vara kanske. Haha. Men jag har inget med det att göra. Det är andra personer som avgör det. Och sen är det upp till Stevie, men visst att det kan vara möjligt.

Om Peps citat om att "alla hejar på Liverpool" och att Liverpool bara vunnit en ligatitel på 30 år:

– Haha, inte ens i denna stan vill hälften av fansen att vi ska vinna. Alltså helt ärligt. Jag vet inte vad vi ska säga. Samtidigt så är det som det är direkt efter en match, jag vet hur det är själv, vi är påverkade av matchen vi precis spelat. Jag säger också dumma saker efter en match. Där och då låter det smart kanske. Men det kan komma ut fel.

– Som när jag sa saker om Spurs spel. Det blir fel sen. Jag respekterar Antonio så djupt. Men som sagt, ibland låter det fel. Och jag vet inte vad läget var när Pep sa detta.

– Men visst han har rätt att vi bara vunnit en titel. Men jag vet inte vad han menar. Och att alla hejar på oss? Det är inte känslan jag får i alla fall när vi åker på matcher i landet.

Om att balansera laget för att vara redo för final på lördag:

Det blir tufft. Du hade kanske kunnat tänka på ett sätt om matcher betydde olika mycket. Men vi måste vinna varje match vi ska spela. Nu måste jag såklart lyssna på mina fysios som ger mig senaste nytt. Men det är tufft såklart.

Klopp konstaterade också att Roberto Firmino lär finnas redo för uttagning:

– Bobby hade tränat två pass innan Spurs men han kan vara tillräckligt nära nu för att spela mot Villa.

Om hur spelarna har mått sedan kryssat mot Spurs:

– Det handlar mycket om inställning och mentalt fokus. Visst, nu är vi tre poäng efter för att vi spelade lika och de vann. Men vi får också komma ihåg att vi var många fler poäng bakom än så tidigare. Hade de förlorat i helgen och vi vunnit och gapet ändå hade varit 3 poäng hade fokus istället varit jättepositivt. Det handlar alltså så mycket mentalt om var poängen kommer och när. Men nu åker vi till Villa med fokus att vinna. Och matchen är lika viktig som innan.

Att ladda om mitt i ett intensivt spelschema:

– Nu är vi vana vid detta. Och varje match är en chans att studsa tillbaka. Vi måste fortsätta fokusera framåt. Och helt ärligt. Jag tycker vi gör en bra match mot Spurs. Spurs är ett bra lag som gör det svårt.

– Det hade varit svårare om vi gjort en usel insats även om vi lyckats vara turliga och vinna. Visst hade vi varit närmare City men samtidigt hade jag kanske känt att där var många spelare jag måste ändra och taktik som måste förändras.

– Nu har vi Villa imorgon och sen chansen att göra något stort på lördag. Vår enda chans att vinna titlar denna säsongen handlar om att vinna varenda match. Men vi tar en i taget.

Behöver Klopp aktivt pumpa in positivitet eller sköter spelarna det själva:

– De gör det säkert själva också. Men jag säkerställer att det blir så ändå. Det är inga specifika spelare som ska ta det ansvaret. Som att jag säger till kaptener eller en liten grupp. Jag pratar till alla och drar upp gruppen. Vi får lov att vara lite upprörda och besvikna ibland. Sen fullt fokus framåt.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer