– Måste vara redo för en fight

Bild till nyheten – Måste vara redo för en fight
Alisson Becker imponeras av Tottenham och menar att inget annat än en prestation av högsta klass kommer vara bra nog om Liverpool vill ta hem tre poäng i kvällens match.

Inför matchen mot Tottenham, ett lag som kommer till Anfield med mycket att spela för med tanke på den jämna kampen om Champions League-platserna, har Alisson Becker gett en intervju där han svarar på en rad frågor om utmaningen som stundar, slutspurten av säsongen och Champions League-finalen mot Real Madrid.

Om Tottenham som motståndare:

– De är ett riktigt bra lag. De är farliga, det visade dem i den första matchen vi spelade mot dem. De har två anfallare av hög klass, duktiga mittfältare, de har ett bra lag. De är starka. De är bra på fasta situationer och har en duktig målvakt. 

– De har allt, även en duktig manager som är väldigt smart. Men vi har också de kvaliteterna. Vi tror på oss själva och vi tror att vi kan ta tre poäng, men för att vi ska kunna göra det måste vi verkligen spela på vår högstanivå.

Om hur de ska stoppa Tottenham:

– Vi måste verkligen vara fokuserade på att göra vårt allra bästa i hela matchen. Vi måste sätta dem under press, spela med en hög backlinje, jobba tillsammans, vi vet hur farliga de är på kontringar och med så duktiga spelare kan vi inte ge dem de chanser de vill ha. 

– Vi måste fokusera på våra kvaliteter och vara redo för en fight.

Om sin förmåga att rädda frilägen:

– Jag tycker att jag blir bättre och bättre på det för varje säsong. Jag har ställts inför många sådana situationer under säsongen. Ibland räddar jag men det blir offside eller så gör de mål som döms bort för offside. Det blir så eftersom vi samarbetar på ett bra sätt.

– Jag försöker alltid att vara i så bra position som möjligt, jag försöker att stå upp så länge som möjligt och vänta på vad anfallaren ska göra. Man lär sig sådant genom hårt arbete varje dag tillsammans med John (Achterberg), Jack (Robinson) och Taffa (Claudio Taffarel). 

Om hur mycket han njuter av att slåss om varje titel:

– Mycket. Det känns fantastiskt att vara i den här positionen. Det är det vi vill, vi vill utmana om alla titlar. Det gör mig väldigt glad. Alla som spelar fotboll blir taggade av att slåss om titlar. 

Om inställningen i jakten på en kvadrupel:

– För att nå den här positionen måste man prestera tekniskt, taktiskt men också mentalt. Vi är förberedda på att hantera det. Vi känner vara väl efter många år tillsammans, vi vet vad vi kan. Det är många som jobbar stenhårt för detta. Vi vet att det inte är lätt, men vi kommer att kämpa och ge allt.

Om att resan började med målet mot West Bromwich:

– När jag gjorde det målet var allas fokus att försöka säkra en Champions League-plats till denna säsong. Så i intervjun efter matchen sa jag att målet skulle bli extra speciellt om vi kunde vinna Champions League, men det är inte bara målet, det är allt arbete vi lade ned förra säsongen.

Om han känner revanschlusta inför finalen mot Real Madrid:

– Nej egentligen inte, Mo känner kanske så med tanke på vad han har sagt. Vi är fokuserade på att göra det vi är här för. Vi är för för att spela fotboll och vinna titlar. Oavsett motstånd kommer vi att ge allt. 

– Det blir nog roligt för supportrarna, jag kan tänka mig att de tänker lite på det, men vi är professionella spelare. Vi måste vara fokuserade på uppgiften och ta oss an matchen på bästa möjliga sätt.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer