Sköna maj kan ge tre nya bucklor

Bild till nyheten Sköna maj kan ge tre nya bucklor
Med start ikväll väntar eventuellt sju 'cupfinaler' på 25 dagar. I potten finns tre nya pokaler och en unik kvadrupel. Här är alla nyckeldatum i slutspurten.

Vi skriver tisdagen den 3 maj 2022 och Liverpoolspelarna förbereder sig som bäst för kvällens avgörande CL-semifinal mot Villarreal på El Madrigal, med avspark kl 21.00.

Det kittlar i magen bara man tänker sig hur den här månaden kan sluta. 

Kan vi göra det omöjliga och ta hem kvadrupeln? Eller blir det ett enda antiklimax?

Det enda vi säkert vet är att slutspurten är här och att det krävs sju nya supersegrar, två hemma på Anfield och fem på bortagräs, för att spelarna och fansen ska hamna i sjunde himlen. 

Ikväll, tisdag 3 maj – Villarreal (B) kl 21.00

The Reds har 2-0 i ryggen efter den första CL-semin på Anfield för sex dagar sedan, men det är fortfarande hårt jobb som ligger framför spelarna för att fixa en finalbiljett till Paris, den fjärde i Europa under Jürgen Klopps ledning. 

Fansen på El Madrigal är omtalade för att stötta "de gula ubåtarna" ända in i kaklet och Unai Emery har satt stopp för Liverpool tidigare.

Lördag 7 maj – Tottenham (H) kl 20.45

Ännu en cupfinal där vinstkrävs för att hänga på Man City i titelracet i ligan. Som det sett ut på sistone så har varken Tottenham, Arsenal eller Man United varit särskilt jämna resultatmässigt, men "Spurs" har definitivt matchvinnarna i Kane och Son och Antonio Contes erfarenhet för att ställa till med en skräll på Anfield.

Lita på att Klopp kommer att kräva en atmosfär liknande en av de bästa Europakvällarna ever.

Tisdag 10 maj – Aston Villa (B) kl 21.00

Faktum är att Steven Gerrard kan spela en avgörande roll i Liverpools titeldrömmar. Aston Villa tar sig an både Liverpool och Man City i de sista fyra omgångarna och The Reds besöker Villa Park först.

Tänk om... Gerrards manskap kan lugga Man City poäng i den allra sista matchen söndag den 22 maj.

Villa har dock dippat rejält formmässigt på sistone, så vi får hoppas att laget hittar tillbaka till storformen efter den här matchen.

Lördag 14 maj – FA Cup-final v Chelsea kl 17.45

Ny tripp till Wembley och chansen att ta hem den andra av fyra bucklor den här säsongen. FA-cupfinalen blir alltså en repris av Ligacup-finalen mot samma lag i februari. 

Klopp sa efteråt att det var "en av de mest intensiva matcher han någon sin sett" och vi kan nog räkna med en upprepning mot Thomas Tuchels manskap. 

Liverpool har sedan tidigare sju inteckningar i 150-årsjubilerande FA-cupen, den senaste 2006.

Tisdag 17 maj – Southampton (B) kl 20.45

Om ligaracet fortfarande lever vid det här laget så väntar en tuff bortamatch mot Ralph Hasenhüttls Southampton. Liverpool förlorade med 1-0 på St Marys ifjol men har å andra sidan vunnit åtta av de senaste nio mötena. 

Efter en stark vårvinter har Saints haft en formdipp den senaste tiden och vi hoppas att den fortsätter här.

Söndag 22 maj – Wolves (H) kl 17.00

Om man ser till formen till City och Liverpool i skrivande stund, är det högst troligt att titelracet pågår ända fram till säsongens sista omgång, precis som för fyra år sedan. 

Bruno Lages Wolves gästar Anfield och "Vargarna" har visat riktigt dålig form den sista tiden. Man City tar i sin tur emot Aston Villa på Etihad, som inte heller imponerat under vårkanten.

Det kan alltså bli en högdramatisk eftermiddag där samtliga tio matcher har kick off kl 17, svensk tid. Så länge det finns hopp så ska vi banne mig drömma om ligatitel nummer 20!

Lördag 28 maj – Champions League-final kl 21.00

Ja, sent ikväll vet vi om Liverpool säkrat en finalplats i Paris. 

Och sent i morgon kväll vet vi om motståndaren i så fall heter Real Madrid eller Man City, som har en 4-3-seger i ryggen från mötet på Etihad.

Om Liverpool lyckas väntar alltså en tredje Champions League-final på fem år och en fjärde Europafinal under Jürgen Klopp om man räknar med Europa League-äventyret 2016.

Det, om något, vittnar om klubbens otroliga framfart under tyskens ledning.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer