– Kan inte slappna av för en sekund

Bild till nyheten – Kan inte slappna av för en sekund
Jürgen Klopp vill se tro, vilja och tålamod från spelarna och supportrarna när Villarreal gästar Anfield ikväll.

"Som lag och klubb har vi upplevt några fantastiska upplevelser tillsammans i europeiska turneringar sedan jag kom hit och det har vi gjort eftersom vi alltid har respekterat våra motståndares styrkor samtidigt som vi inte ignorerat våra egna kvaliteter. Så kommer vara fallet även ikväll. Det gäller att hitta den balansen," skriver Jürgen Klopp i matchprogrammet.

"Det handlar inte om att vara rädda för Villarreal och den kvalitet de besitter. Så tänker vi aldrig. Men vi är medvetna om att vi, för att ha någon chans att ta oss vidare från semifinalen, måste visa upp oss från vår bästa sida i hela matchen, varje sekund."

"Vi kan inte slappna av någon gång, då kan det vara kört. Vi måste använda alla våra verktyg. Vi måste jobba hårdare än dem. Vi måste vara modigare och vilja mer. Så enkelt är det. Vi ska fokusera på oss själva och det vi kan göra."

"Helgens match var ett bra exempel på hur viktigt det är att fokusera på sig själv och ha en tro på ens egna kvaliteter. Jag vet att det har pratats mycket om vissa situationer i den matchen, men verkligheten är sådan att vi förtjänade att vinna sett till 90 minuters spel. Vi dominerade, enligt mig."

"Vi har definitivt spelat bättre matcher än vad vi gjorde i söndags, men i detta skede av säsongen handlar det om att visa att man är 'street-smart' för att se till att man får det resultat man vill ha."

"Nyckeln var att vi, trots att vi hade enorm press på oss och mötte ett lag som gav allt, inte tappade tron på oss själva och att vi behöll tålamodet. Vi litade på oss själva. Det visade sig både på planen och på läktarna. Jag älskade det. Det var en grupp av spelare och supportrar som visade full förståelse för situationen."

"Vi kommer behöva samma sak ikväll. Oavsett vad som händer kommer detta dubbelmöte att leva när vi åker till Spanien för returen. Ingenting kommer att avgöras åt något håll ikväll. Det är viktigt att konstatera. Det vi kan göra är att försöka att vinna en fotbollsmatch. Det hade varit härligt."

"Som lag och som supportrar kan vi se till att vi har gjort allt när slutsignalen ljuder. Vi behöver inte oroa oss om resultatet i dubbelmötet än."

"Allt fokus måste vara på den här matchen. 90 minuter plus tilläggstid. En Champions League-semifinal under strålkastarljusen på en av fotbollens mäktigaste katedraler."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer