– Det var början på något stort

Bild till nyheten – Det var början på något stort
Imorgon, onsdag, ställs Liverpool mot ett Villarreal som leds av Unai Emery för att slåss om en plats i Champions League-finalen. Redan 2016 ställdes Liverpool mot just Unai Emery när han ledde Sevilla i det som för Liverpool blev en andra raka finalförlust under Jürgen Klopp – men ändå början på något stort, enligt Jordan Henderson.

Jürgen Klopp anslöt till Liverpool under hösten 2015 och redan ett halvår senare hade han lett Liverpool till final av Carabao Cup mot Manchester City. Väl där blev det dock förlust på straffar och drömmen om en första titel gick i kras. 

Bara tre månader senare fick Liverpool dock chans på en titel igen när man tog sig hela vägen till Europa League-final. En final man nådde genom att besegra just Villarreal i semifinal. 

I finalen tog det dock stopp med Sevilla, som där och då leddes av Unai Emery, samma tränare som kommer att leda Villarreal på Anfield imorgon. 

Men även om det blev två smärtsamma finalförluster under den första våren med Jürgen Klopp menar Jordan Henderson att den där Europa League-kvällen i Basel ändå kändes som början på något stort. 

– Det är en kväll som än idag sticker ut för mig, konstaterade Henderson på dagens presskonferens. 

– Jag minns efter matchen när vi återvände till hotellet, alla ville tillbaka till sina rum och inte prata så mycket med någon annan. Men managern samlade alla i baren där vi spenderade en kväll tillsammans, det kändes som att han visste att det bara var början av någonting speciellt.

– Som spelare är det svårt att känna så efter en sådan förlust, men jag kände direkt att han är en manager som skiljer sig från det jag upplevt tidigare. Den kvällen sticker ut för mig. Han har sedan dess visat att det var just början på någonting speciellt.

Även Jürgen Klopp underströk idag att han redan under kvällen efter nederlaget kände att Liverpool hade mycket mer att kämpa om i framtiden. 

– Jag tror jag sa efter matchen att vi skulle komma tillbaka, sa Klopp när han mötte pressen idag. 

– Jag kände verkligen att vi skulle komma tillbaka starkare. Det var tufft att smälta den matchen, vi gjorde en bra första halvlek där vi gjorde ett mål och borde ha gjort ett till.

– Det var match nummer 64 eller något sådant i vad som var en tuff säsong för oss. Man kan inte jämföra matcher, särskilt inte när det gått sex år.

– Hade någonting varit annorlunda om vi hade vunnit den kvällen? Jag tror inte det. Jag hade älskat att lyfta bucklan den kvällen men man måste lära sig av sådana saker.

Man kan sannerligen konstatera att det var början på något stort och om Liverpool besegrar Villarreal över två möten väntar en tredje Champions League-final på bara fem år. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer