​"Divock Origi, Evertons nemesis"

Bild till nyheten ​"Divock Origi, Evertons nemesis"
Divock Origi är rubrikernas man efter Liverpools derbyseger mot Everton som håller drömmen om en historisk kvadrupel vid liv.
Phil Mcnulty, BBC Sport:

"Detta var inte det flygande Liverpool som i princip vann FA-cupsemifinalen mot Manchester City på 45 minuter och som klädde av ett hopplöst Manchester United på Anfield."

"Evertons beslutsamhet om att störa Liverpool och frustrera Anfield bar frukt under de första 45 minuterna, men tillslut brast dammen och trots det mod gästerna uppvisat räckte det inte hela vägen."

"Manager Klopp må mycket väl ha njutit lika mycket av att se sitt Liverpool kriga till sig en seger på detta sätt mot Everton som när de har kört över lag efter lag tidigare under säsongen."

"Segern innebär att the Reds är tillbaka precis bakom Manchester City och drömmen om att addera Premier League, Champions League och FA-cupen till titelsamlingen som denna säsong redan består av Ligacupen."

"Liverpool möter nu Villarreal i Champions League, första semifinalen spelas på Anfield på onsdag och de är stora favoriter, deras titeljakt fortsätter att få allt större momentum."

Martin Samuel, Daily Mail:

"Efter en timme hade Jürgen Klopp sett tillräckligt. Han behövde inte ett fullpackat mittfält för att vinna matchen mot Everton som hade för avsikt att förstöra den."

"Han behövde målskyttar. Han behövde matchvinnare. In kom Divock Origi, in kom Luis Diaz. Origi förändrade matchen."

Richard Jolly, Independent:

"Everton måste ha fruktat det värsta när de såg nummer 27 på skylten. De hade hållit Liverpool från att ha ett enda skott på mål och än mindre ett mål. Nu skulle Divock Origi, derbytalismanen, in och kanske var deras öde fastställt."

"Inom två minuter hade Origi bidragit när Andy Robertson bröt dödläget. Han gjorde sedan sitt sjätte derbymål för att säkra Liverpools 12:e seger på 13 ligamatcher."

"Liverpool är nu en poäng bakom Manchester City, Everton 50 poäng bakom sina grannar. De är tvåa från toppen och trea från botten och detta kan ha varit det sista derbyt på ett bra tag. 'Going down' skanderade the Kop med allt mer övertygelse ju längre matchen gick."

Mark Delgado, Thisisanfield:

"Divock Origi, vad kan vi säga. Han har inte spelat särskilt regelbundet denna säsong, särskilt inte under 2022, men om det är en match där man kan lita på att han ska spela en avgörande roll så är det Merseysidederbyt."

"Inom loppet av några få minuter var han involverad i det första målet när han kombinerade med Salah som slog inlägget och därefter nickade in det andra målet."

"Origi kanske inte spelar en minut till för the Reds, med tanke på konkurrensen i anfallet och det faktum att han sitter på ett utgående kontrakt och med största sannolikhet lämnar i sommar."

"Om så är fallet så har han åtminstone adderat ytterligare ett laget av färg på det eftermäle han kommer att lämna efter sig: mål i avgörande lägen och titelavgörande matcher."

"Låt oss hoppas att detta mål var ett nytt sådant. Nu riktar vi fokus mot Champions League!"

Tom Victor, Mirror:

"Säsongen 2018/19 behövde Liverpool ett sent, sent mål från Divock Origi för att bryta ned Everton. Denna gång var gästerna lika envisa i sitt försvarsspel och återigen vände sig Jürgen Klopp till belgaren."

"Origi bröt inte dödläget denna gång, men han spelade en stor roll i målet som gjordes av lagkamraten Robertson. Det var hans väggspel som skapade yta för Mohamed Salah som kunde slå ett inlägg som Robertson satte bakom Jordan Pickford."

"Han var inte färdig där. Med sex minuter kvar att spela reagerade Origi snabbast efter en akrobatisk aktion av Luis Diaz och nickade in ett mål som säkrade segern."

"27-åringen förväntas lämna Liverpool efter säsongen. Han har sällan varit en regelbunden startspelare, men Klopps tendens att vända sig till honom i de avgörande lägena ger en bra bild av hur många supportrar kommer att minnas hans tid på Anfield."

Neil Jones, Goal:

"Det bara skulle vara han, inte sant? När man behöver en hjälte i ett derby, vad gör man? Man skickar upp Bat-signalen och eftersöker the Big Belgian."

"Återigen lämnar vi ett Merseysidederby med en viss persons namn på allas läppar. Divock Origi, Evertons nemesis. Nu, då och för alltid."

"Liverpool ångar på, deras titeldrömmer lever och hoppet om en kvadrupel finns kvar. Det här var inte vackert och i stora delar var det inte särskilt underhållande, men det är ännu en match och ett resultat i bagaget."

"Tio matcher återstår och allt kan fortfarande bli deras."

"Det lär bli en nervös slutspurt. Det fanns definitivt tecken på nervositet här, Everton tog fasta på det när de med sitt maskande satte spelarnas och fansens tålamod och koncentration på prov."

"Liverpool lyckades hålla lugnet, deras kvalitet från bänken blev helt enkelt för mycket."

Chris Bascombe, Telegraph:

"För Liverpool var detta ett resultat som håller drömmen om en historisk kvadrupel vid liv, men det dök också upp en känsla av en möjlig kvintupel som innefattar att skicka ur Everton ur högstaligan för första gången sedan 1951."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer