– Tålamod var nyckeln

Bild till nyheten – Tålamod var nyckeln
Målskyttarna Andy Robertson och Divock Origi berömde lagets tålamod och inställning efter segern mot Everton.

Everton stod emot länge i derbymatchen på Anfield men efter en dryg timmes spel spräckte Andy Robertson målnollan och med fem minuter kvar kunde Divock Origi säkra tre poäng för Liverpool med sitt 2-0-mål.

De båda målskyttarna var på gott humör när de intervjuades av Sky Sports efter slutsignalen.

– I första halvlek kom vi inte upp i nivå. Vi föll in i deras spel istället för vårt eget. Det var mycket avbrott i spelet och det blev lite för mycket tjafs, sa Robertson.

– Jag har själv varit involverad i en bottenstrid och vet hur det är. Vi behövde fokusera på vårt spel, spela fotboll, ha tålamod och skapa chanser. Som tur är lyckades vi göra det och i andra halvlek tycker jag att vi kontrollerade matchen mycket bättre.

– Tålamod var nyckeln. Det visste inför matchen att de var under strecket, det förändrar mycket. De krigar för varje poäng de kan få så vi visste att det skulle bli tufft. Vi skapade inte mycket i första halvlek, vi gjorde inte det vi ville göra. Som tur är var vi lite mer tålmodiga i andra halvlek och kunde göra mål.

Robertson gläds det faktum att han nu fått fira ett mål inför the Kop.

– Nickar vid den bortre stolpen är sällsynta. Det är mitt första mål inför the Kop så det är en fantastisk känsla. Jag är nöjd med allas insatser idag. Det har varit en enorm vecka för oss, nu gäller det att ladda inför nästa viktiga vecka.

Origi gjorde sitt sjätte mål på tio matcher mot Everton.

– Det är fin statistik, konstaterade anfallaren.

– När jag kliver ut på planen tänker jag bara på att hitta kombinationer och spela fotboll. Idag behövde vi det. Det var en tuff match, vi visste att det skulle bli tufft. Vi lyckades ta tre poäng vilket är det allra viktigaste.

– Vi jobbade hårt för de tre poängen. För oss handlar det bara om att fortsätta hålla fokus, vi vet att alla matcher är tuffa, det är de alltid, men särskilt nu. Vi försöker bara att spela vårt spel och det räckte till tre poäng.

– Det är en härlig känsla eftersom vi har ett bra momentum, men vi vet att vi fortfarande har många matcher kvar att spela så det gäller att fokusera på vad som väntar härnäst, avslutade Origi.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer