​Matip obesegrad i derbyt

Bild till nyheten ​Matip obesegrad i derbyt
Joel Matip blickar fram emot vad han beskriver som en känsloladdad match mot lokalrivalen Everton, en motståndare han ännu inte förlorat mot sedan övergången till Liverpool.

Joel Matip har spelat i sex stycken Merseysidederbyn sedan han anslöt till Liverpool sommaren 2016. Ett facit på tre segrar och tre kryss innebär att mittbacken är obesegrad mot "The Toffees".

Det senaste derbyt spelades i december, då tog Liverpool en 4-1-seger på Goodison Park. Matip hoppas att Anfieldpubliken ska få fira tre nya poäng på söndag.

– Jag har verkligen njutit av varje match mot dem eftersom man märker hur mycket det betyder för folket, för Liverpools supportrar här i staden, säger han till Liverpoolfc.com.

– Man träffar på supportrar till Everton överallt också och man vet hur snacket går. Vi kan göra våra supportrar väldigt glada om vi vinner igen.

– Det är en känsloladdad match men vi måste koncentrera oss på att spela vårt spel. Känslor kan motivera, men vi får inte bli distraherade av dem. Vi måste koncentrera oss på det vi är bra på.

Liverpool kommer till derbyt med en 4-0-seger mot Manchester United i ryggen.

– Vi började riktigt bra, i första halvlek gjorde vi mycket som var bra. Andra halvlek började inte som vi hade tänkt oss men sett till hela matchen, mot ett lag som United, så blev det minnesvärt.

En av höjdpunkterna i matchen var Sadio Manés magiska framspelning till Mohamed Salahs 2-0-mål.

– Jag kan fortfarande inte riktigt förstå hur han gjorde det, det var helt enkelt en otrolig passning, nästan omöjlig att försvara sig mot eftersom man inte förutser att den ska komma. Det visar återigen vilken kvalitet han besitter.

Att United lämnade planen mållösa innebar att Liverpool höll sin 19:e nolla för säsongen i ligaspelet.

– Som försvarare känns det bra att hålla nollan, det är ett bra steg mot en seger. Vi måste fortsätta på samma spår, det är grunden för fortsatt framgång.

Liverpool är inne i en extraordinär period där de med bara veckor kvar av säsongen fortfarande har chansen att vinna tre titlar att addera till Ligacuptiteln som redan är säkrad.

Att konkurrera på flera fronter är dock ingenting nytt för Matip och Co.

– Vi har erfarenhet, men oavsett vad måste vi bara koncentrera oss på den kommande matchen - det är vad vi har gjort hela säsongen och det har fungerat bra för oss. Vi vill prestera, vi måste prestera. Vi är i bra form och måste fortsätta jobba.

För Matip har detta varit en lyckad säsong även personligen då han lyckats undvika skador på ett sätt som inte varit fallet under tidigare år. Med 37 framträdanden har han redan nu gjort fler framträdanden denna säsong än någon tidigare säsong sedan flytten från Schalke 04.

– Jag är väldigt glad att jag har kunnat spela den här säsongen utan några större skador. Nu måste jag bara fortsätta och hoppas att jag håller mig skadefri så att jag kan hjälpa laget. Jag är väldigt glad varje gång jag får dra på mig tröjan och kliva ut på planen.

Söndagens motståndare Everton har haft stora problem under säsongen och är indragna i en tuff nedflyttningsstrid. Matip är dock väl medveten om vilken utmaning som väntar för The Reds.

– De har mycket kvalitet, en ny tränare och de kommer att ge allt eftersom det är en stor chans för dem att vända på skutan. För dem är det en stor möjlighet men vi vet också att det är en stor möjlighet för oss, vi måste slå dem.

Merseysidederbyt, som är det 240:e i ordningen, kommer att spelas inför ett fullsatt Anfield. Matip lyfter fram betydelsen av supportrarnas stöd.

– Vi såg det förra året när de inte var på plats. Nu kan de alltid ge oss en extra push. De har hjälpt oss under hela säsongen och vi behöver dem. Utan dem kommer det aldrig gå, avslutar mittbacken.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer