Klopp om Evertons kräftgång

Bild till nyheten Klopp om Evertons kräftgång
Jürgen Klopp tror att skadeproblemen för anfallaren Dominic Calvert-Lewin är en av de största anledningarna till Evertons stora svårigheter denna säsong.

På söndag spelas det 240:e Merseysidederbyt och det är två lag med vitt skilda utgångslägen som drabbar samman på Anfield. Liverpool jagar ligatiteln medan Everton kan komma att ligga under nedflyttningsstrecket när matchen kickar igång.

På den andra delen av presskonferensen inför matchen pratade Jürgen Klopp om rivalernas problem.

– Jag har inte sett Everton tillräckligt mycket för att jämfört Frank Lampard med Rafa Benitez. Evertons situation har blivit svårare på grund av deras resultat. När Rafa var där var det en bit ned till lagen under strecken. Hur det har gått sedan dess har inte handlat om sättet de spelat på, det beror mer på hur saker och ting har utvecklat sig.

– De har haft stora skadeproblem under säsongen. När man saknar Calvert-Lewin, inte kan spela honom under i princip hela säsongen, så är det ett hårt slag i ansiktet. Han är en av de bästa anfallarna i England. När skadade spelare kommer tillbaka tar det tid innan de hittar rytmen igen. Man har inte tolv spelare av det slaget i truppen.

Calvert-Lewin kommer att missa även söndagens match, precis som Andros Townsend, Tom Davies, Donny van de Beek, Andre Gomes och Nathan Patterson.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer