– Tidigare resultat betyder ingenting

Bild till nyheten – Tidigare resultat betyder ingenting
Jürgen Klopp är tydlig med det faktum att ingen i Liverpool tar lätt på den uppgift som väntar när Manchester United gästar Anfield.

Senast Liverpool och Manchester United möttes blev det en drömtillställning för de förstnämnda som vann med hela 5-0 på Old Trafford. 

Den överlägsna segern kommer inte att påverka spelarnas inställning i kvällens match på Anfield, skriver Jürgen Klopp i matchprogrammet.

"Det var bara några veckor sedan som jag sa att varje match under resterande del av säsongen är en final. Om jag ska vara ärlig hade jag inte behövt säga det om kvällens match. Om det finns en match i vårt spelschema som alltid är en final är det Liverpool mot Manchester United."

"Om det finns någon match som inte behöver hypas på förhand är det denna. Bara att få vara involverad i matcher som denna är ett privilegium. Den historia och rivalitet som finns mellan dessa klubbar är så speciell att man inte behöver komma från Liverpool eller Manchester för att uppskatta den."

"Jag kände till allt om den när jag bodde och arbetade i Tyskland, detsamma gäller så många människor runt om i världen som älskar fotboll. Det är ett engelskt 'Clasico'".

"Om jag inte hade varit lyckligt lottad nog att vara manager för ett av de två lagen hade jag önskat att få tag på en biljett för att se Liverpool och United spela mot varandra."

"Det hade inte spelat någon roll vilken turnering det gäller eller hur bra lagen presterar, intensiteten och passionen i denna typ av rivalitet är så betydande att det nästan är obligatoriskt att vara intresserad i matchen."

"Jag vet att det finns några som kommer att titta på resultatet från senaste matchen klubbarna möttes och ta ut händelserna i kvällens match i förhand. Jag kan inte hjälpa de människorna men jag är glad att vi inte har någon som tänker så i vårt omklädningsrum."

"Jag vet också, efter att ha pratat med några som var med då, att även när Liverpool var dominanta under 1980-talet så var United alltid den tuffaste motståndaren. Det beror på rivaliteten och jag förväntar mig ingenting annat ikväll."

"Tidigare resultat spelar ingen roll. Form spelar ingen roll. Ligaplacering spelar ingen roll. Det enda som spelar roll är hur man tar sig an matchen ute på planen."

"Jag älskar det. Jag älskar att fotbollsmässigt mod är vad som ger dig den största chansen att lyckas i matcher som denna. Vi är ansvariga för vår insats och kommer att ta oss an det ansvaret på samma sätt som vi alltid gör," avslutar Klopp.

Källa: Liverpoolfc.com.


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer