Kalla fakta inför Man City

Bild till nyheten Kalla fakta inför Man City
Liverpool har chansen att nå en FA-cupfinal för 15:e gången när de möter Manchester City på Wembley. Här följer statistik inför matchen.

Senaste gången Liverpool vann FA-cupen var 2006, en seger idag skulle innebära att de når finalen för 15:e gången. De har tagit totalt 7 titlar.

Detta är Liverpools 25:e FA-cupsemifinal och den första under Jürgen Klopp. Endast Manchester United (31), Arsenal (30), Chelsea och Everton (26 vardera) har spelat fler.

Liverpool har endast förlorat mot Manchester City i denna turnering i omspel. Senaste gången City slog The Reds var 1973.

The Reds har vunnit samtliga av sina tre FA-cup-straffläggningar, den senaste var i finalen mot West Ham 2006. De har vunnit 18 av 25, samtliga turneringar inräknade.

Klopps lag är det första i klubbens historia att nå en semifinal i Ligacupen, FA-cupen och Champions League under samma säsong.

James Milner blir den äldsta spelaren någonsin att spela på Wembley för Liverpool om han får speltid idag, han är 36 år och 103 dagar gammal.

De tre senaste matcherna som Liverpool har spelat på Wembley har avgjorts via straffläggning. De förlorade Community Shield mot Manchester City (2019) och Arsenal (2020) men vann mot Chelsea i Ligacupfinalen i februari.

Liverpool har använt sig av 29 spelare i de fyra FA-cupmatcherna de spelat denna säsong, Ibrahima Konate är den enda spelaren som startat alla fyra. Takumi Minamino och Kostas Tsimikas har fått speltid i alla matcher.

The Reds hoppas vinna en femte FA-cupmatch i följd för första gången sedan 2012 då de nådde finalen men förlorade mot Chelsea.

Liverpool har inte vunnit någon av de fem senaste matcherna mot Manchester City, facit är tre kryss och två förluster.

Manchester City och Liverpool har mötts två gånger tidigare på Wembley, båda matcherna slutade 1-1 och avgjordes på straffar. City vann både i Ligacupen och Community Shield.

Liverpool har vunnit åtta av sina 10 senaste FA-cupsemifinaler. Förlusterna kom 1989 mot Crystal Palace och 2015 mot Aston Villa.

Endast fyra av de senaste 34 Wembley-målen som Liverpool och Manchester City har gjort har kommit från engelska spelare. Den engelsman som senast gjorde mål för The Reds på Wembley var Andy Carroll i maj 2012.

Detta är första gången de lag som är etta och tvåa i Premier League möts i FA-cupen sedan 2016/17 då Chelsea och Tottenham möttes. 

Källa: Liverpoolfc.com, engelska fotbollsförbundet

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer