Kalla fakta inför Benfica

Bild till nyheten Kalla fakta inför Benfica
Liverpool når sin 20:e semifinal i europeiska turneringar om de säkrar avancemang i kvällens hemmamatch mot Benfica.

När Liverpool ikväll välkomnar Benfica till Anfield gör de det med en 3-1-ledning i bagaget från den första kvartsfinalen i Lissabon. 

Skulle The Reds ta sig vidare till semifinal är det 20:e gången de gör det i en europeisk turnering och 12:e gången i Champions League, ett tangerat rekord för engelska klubbar. 

Det är 12:e gången Liverpool möter just Benfica, faktum är att det portugisiska laget är det motstånd som The Reds mött allra flest gånger i en europeisk turnering. Chelsea har de mött 11 gånger.

Liverpool har vunnit sju av de hittills 11 spelade matcherna mot Benfica, noll matcher har slutat oavgjort och fyra i förlust.

På 199 matcher på Anfield i europeiska turneringar har Liverpool förlorat med två mål eller mer vid endast sju gånger. Det senaste laget att slå dem med två mål eller fler och slå ut dem var Benfica 2006.

The Reds har ett hemmafacit mot portugisiskt motstånd som lyder nio segrar, tre kryss och en förlust.

Klopps manskap har endast förlorat tre av sina 59 senaste matcher, samtliga turneringar inräknade.

Alisson Becker och Mohamed Salah har startat samtliga nio Champions League-matcher denna säsong, Fabinho och Sadio Mané har fått speltid i samtliga nio.

Salah har gjort 12 mål på sina 14 senaste Champions League-matcher varav åtta har gjorts denna säsong.

13 av Manés 19 senaste Champions League-mål har gjorts i slutspelet.

Liverpool och Benfica har mötts i kvartsfinal i turneringen två gånger tidigare, vid båda tillfällen gick Liverpool hela vägen och vann titeln.

Benfica har gjort mål i sina 18 senaste matcher.

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer