Tungt skadeavbräck för Benfica

Bild till nyheten Tungt skadeavbräck för Benfica
Benfica kommer att få klara sig utan yttern Rafa Silva när de gästar Anfield med förhoppningen att vända tvåmålsunderläget från matchen på Estádio Da Luz.

Imorgon, onsdag, avgörs Champions League-kvartsfinalen mellan Liverpool och Benfica när de sistnämnda kommer på besök till Anfield. 

Portugiserna har en tuff uppgift framför sig i och med 3-1-förlusten på hemmaplan och nu har den uppgiften blivit ännu lite tuffare då de tvingas klara sig utan en nyckelspelare i form av Rafa Silva. 

Silva har ådragit sig en skada och kunde inte träna med laget under tisdagen. Tränaren Nelson Verissimo menar dock att de har fullgoda alternativ i truppen.

– Vi alla är medvetna om hur viktig han är för laget, han bidrar med särskilda egenskaper som vi nu måste ersätta, men vi har lösningar på det som kommer att ge en positiv effekt, sa han under sin presskonferens inför returen.

– Vi är besvikna över att han inte är tillgänglig men vi har stort förtroende för de andra spelarna i truppen. 

– Vi kommer till Anfield med en tro på det vi gör. Vi vet att vi ligger under med två mål men vi har en tro på att det kan förändras, särskilt om vi gör det första målet. Vi kommer dit med den ambitionen trots att vi förlorade den första matchen. 

– Efter analysen vi har gjort inser vi att även om det kommer att bli tufft så måste vi tro på det.

En spelare som kan komma att ställa till med problem för Liverpool är vänsteryttern Everton. Han har studerat de rödas defensiv noggrant i hopp om att hitta vägar igenom imorgon.

– Jag har studerat motståndarna efter första matchen, jag har särskilt analyserat Alexander-Arnold och Konate, sa Everton på presskonferensen.

– Jag har försökt att se vilka delar de har problem med, deras svagheter, så att jag kan utnyttja dem och ha en härlig kväll, jag vill att fansen ska kunna njuta.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer