Carra spår poängtapp på bortaplan

Bild till nyheten Carra spår poängtapp på bortaplan
Efter den delade poängen på Etihad har Manchester City nu pole position i titelracet och kommer att vinna Premier League-pokalen om de vinner sina återstående matcher oavsett vad Liverpool gör. Men Jamie Carragher tror där kommer bumpar längs vägen.

För både Manchester City och Liverpool återstår nu sju ligamatcher och samtidigt har lagen returmöten i kvartsfinalspelet av Champions League i veckan innan de även går upp mot varandra i FA-cupsemifinalen på lördag. 

Ett av lagen kommer därmed även ha en FA-cupfinal att pressa in i spelschemat och troligen väntar även Champions League-semifinaler för båda lagen. 

I ligaspelet återstår fyra hemmamatcher vardera och tre bortamatcher. 

På pappret har Manchester City det enklare schemat med Brighton, Watford, Newcastle och Aston Villa (sista omgången) på hemmaplan. Medan de ha bortamatcher mot Wolverhampton, Leeds och West Ham. 

Sky Sports-experten Jamie Carragher tror dock att City såväl som Liverpool kan åka på en smäll på bortaplan. 

– Jag kan fortfarande se att lagen åker på en smäll eller två på bortaplan, twittrade mittbackslegenden ut efter matchen igår. 

Tittar man till förra säsongen så möter Manchester City två lag (både Leeds och Brighton) som lyckades besegra dem den gången. Och West Ham slog tidigare under säsongen ut Manchester City ur Carabao Cup. 

För Liverpools del väntar hemmamatcher mot Man United, Tottenham, Everton och Wolverhampton (sista omgången) medan det är bortamatcher mot Newcastle, Aston Villa och Southampton som gäller. 

Det skiljer just nu en poäng mellan lagen och skulle Manchester City tappa poäng i någon match går Liverpool förbi i toppen såvida The Reds går rent i sina. 

Skulle Manchester City förlora en match kan det räcka för Liverpool att vinna sex matcher och kryssa en. Då skulle lagen landa på lika många poäng och i nuläget skulle detta räcka för Liverpool som har +5 bättre i målskillnad (+57 vs +52). Denna målskillnad har Manchester City dock en god chans att äta ikapp vid sina resterande hemmamatcher. 

Var ser ni chansen för att titelhoppet tänds igen för Liverpool?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer