Första starten för mittfältstrion

Bild till nyheten Första starten för mittfältstrion
Liverpool gjorde jobbet i Lissabon och trots de fina segersiffrorna med 3-1 kunde marginalen varit ännu större. För matchen valde Klopp ett mittfält med Thiago, Fabinho och Naby Keita. Och trots nästan två år tillsammans var det första gången de startade en tävlingsmatch tillsammans.

Naby Keita var en av matchens absolut bästa spelare och i omröstningen som klubben publicerade efter slutsignalen kom han tvåa bakom Luis Diaz. 

Även Thiago ser ut att ha hittat storformen och följde upp sin fullständigt briljanta insats mot Watford i lördags med ett par riktigt fina aktioner i Lissabon igår. 

Spelarnas kvalitet har dock inte varit det som ifrågasatts under deras tid i Liverpool utan snarare skadebekymmer som har gjort att de inte riktigt hittat rytmen. 

Ett tecken på detta är att det igår var första gången någonsin som Fabinho, Thiago och Keita startade en match tillsammans. Och det är svårt att belasta den förstnämnde för att vara den som inte varit spelklar. 

När Klopp nu har en helt skadefri trupp inför säsongsavslutningen kan detta dock bli ett mittfält han lutar sig mot fler gånger. Insatsen mot Benfica var stark från spelarna och sociala medier efter matchen höjdes röster om att detta också borde vara mittfältet som startar helgens seriefinal mot Manchester City. 

Vad tycker du? Är detta mittfältet mot City? 
Logga in och kommentera!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer