– Grabbarna levererade!

Bild till nyheten – Grabbarna levererade!
​Det var en strålande glad Jürgen Klopp som mötte pressen efter 2-0-segern mot Watford.

Det var en strålande glad Jürgen Klopp som mötte pressen efter 2-0-segern mot Watford.Jürgen Klopp hann knappt sätta sig vid podiet innan han sprack upp i ett leende och sa till journalisterna:

– City har redan förstört en av era frågor, eh?, med hänvisning till det faktum att Manchester City tog ledningen mot Burnley redan efter fyra minuter och därmed klev om Liverpool igen i livetabellen.

Detta hade han mer att säga under presskonferensen:

Om att resultatet väger tyngre än prestationen:

– Ja, självklart, utan tvekan. Dessa matcher kan gå hur som helst: om man gör mål tidigt, väldigt tidigt, då hittar man in i ett flow, då kan det gå åt ett håll. Men det är inte så troligt, särskilt inte efter ett landslagsuppehåll.

– Vi behövde jobba hårt i matchen mot ett väldigt välorganiserat Watford. Roy gör ett fantastiskt jobb. Ingenting förändrades även när de hamnade i underläge, de fortsatte att kontra. När de bytte in spelare, de fortsatte att kontra. Det gör det svårt.

– I den första halvleken hade vi en läskig situation där Alisson gjorde en otrolig räddning. Sedan gjorde vi vårt mål och kontrollerade det. Att få in det andra var en lättnad. Att vinna matchen var allt vi ville, grabbarna levererade och nu fortsätter vi framåt.

Om firandet efter matchen och de små marginalerna i titelracet:

– Man kan inte släppa till någonting. Men det handlar inte om att vi är i toppen av tabellen. Jag tänkte inte på det just då, jag var bara glad eftersom vi vann matchen och att vi nu har 72 poäng. För att se till att titelracet lever måste vi vinna våra matcher.

– Den kommande matchen i Premier League är såklart en ganska stor sådan, det kan vi inte sticka under stol med. Det känns bra. Men först ska vi spela i Champions League.

Om de intensiva veckorna som väntar:

– Det är intensivt men jag uppskattar verkligen den situation vi befinner oss i. Jag sa det till grabbarna igår när vi var samlade igen, om någon hade sagt till oss i somras att vi i slutet av mars, början av april, skulle befinna oss i den här situationen - vi är kvar i alla turneringar, vi har vunnit en titel och har en hel trupp tillgänglig - det hade vi tagit direkt.

– Det enda som hade kunnat vara bättre är om vi hade varit 20 poäng före City i ligan, men det är faktiskt inte möjligt. Det är bra som det är, nu njuter vi av situationen. Vi är inte favoriter i någon av turneringarna, men vem bryr sig? Vi kommer att ge det ett försök.

Om hur de fortsatte att tro när de var 14 poäng efter Man City:

– Vi hade inte så många alternativ att agera på något annat sätt. Om man är 14 poäng bakom Manchester City betyder det att man kan få problem att kvala in till Champions League, det var anledningen. Om vi inte kan bli mästare måste vi kvala in till Champions League, så vi kunde inte tänka på någonting annat.

– Vi har inte kunnat påverka City sedan dess. Jag har sett lite av deras matcher, även när de inte vunnit så har de varit otroligt bra. Vi har inte tänkt så mycket på det.

– Vi ville kvala in till Champions League, vi ville gå så långt som möjligt i cuperna och självklart vinna dem om det är möjligt. Sedan har allt hänt genom att vi spelat den bästa fotbollen vi kan. Idag spelade vi inte vår bästa fotboll, men det var bra nog.

Om Joe Gomez:

– Det är inte bara idag, vi har haft många spelare från bänken som kommit in i matcher och hjälpt oss. De har inte gjort oss besvikna, vilket Joey definitivt inte gjorde idag.

– Joey kunde, tyvärr, träna med oss hela veckan eftersom han inte var på landslagsuppdrag, men vi visste också att det skulle bli tight för Trent. I början av veckan visste vi inte ens om det fanns en chans, men det gjorde det, men eftersom vi såg Joey hela veckan på träning så kändes det självklart att han skulle starta här.

– Han gjorde det riktigt bra och kunde ha spelat fram till ett andra mål i den andra halvleken, det inlägget han slog var fantastiskt också. Defensiven behöver vi inte prata om, men i offensiven gjorde han det riktigt bra i vissa stunder och inte så bra i andra stunder. Det är inte lätt att hitta rätt position mot ett lågt sittande försvar.

– Joey är en fantastisk spelare och han kommer att spela många matcher under sin karriär, 100 procent, han kommer att spela många matcher här. Den här säsongen har varit tuff för honom, men vem vet hur saker och ting förändras. Han är redo att ta vara på chansen när han får den.

Om Curtis Jones skadade sig:

– Jag tror inte att det är några problem, han ville bara linda foten. Han vred till foten och ville linda den, men vi tänkte byta ändå. Han fick foten lindad efter han klivit av. Han kunde gå normalt men jag har inte sett honom sedan dess. Jag tror att det är den enda skadeoron vi har idag.

– Joel Matip fick en rejäl smäll, det såg ut som en golfboll på huvudet, men det var inget allvarligt, det svullnade upp lite bara. Han kände sig helt OK. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer