Elliott spelade med U23 när a-laget vann

Bild till nyheten Elliott spelade med U23 när a-laget vann
Jürgen Klopp har hyllat Liverpools truppbredd de senaste månaderna och när a-laget idag tog sig an Watford fanns där inte ens plats i truppen till Harvey Elliott – som istället matchades med U23-laget mot Chelsea.

Med en avbytarbänk med stjärnor som Sadio Mané, Luis Diaz, Fabinho och Trent Alexander-Arnold kan det troligen argumenteras för att de alternativ som Klopp idag förfogande över från bänken är de bästa i en betydelsefull tävlingsmatch nästan någonsin för The Reds. 

Samtidigt som det innebär otroliga fördelar med alla alternativ innebär det samtidigt att en hel del etablerade a-lagsspelare inte ens får chansen att vara med i truppen. 

Till dagens match fanns där exempelvis inte plats för varken Takumi Minamino eller Divock Origi – och trots att Naby Keita saknades på grund av skada kunde Klopp ha hela tre mittfältare (Fabinho, Oxlade och Milner) på bänken utan att behöva involvera Harvey Elliott i truppen. 

Istället för att Elliott bara skulle sitta och se på från Anfields avbytarbänk valde tränarstaben istället att matcha honom under 45 minuter när Liverpools U23 tog emot Chelseas dito på hemmaplan. 

I laget fanns även spelare som Tyler Morton och Connor Bradley som fått chansen i a-laget under säsongen. 

Liverpool tog ledningen med 1-0 efter att Harvey Elliott spelade fram James Norris och Jack Bearne fyllde sedan på till 2-0. 

Harvey Elliott klev av i paus och Chelsea lyckades sedan komma tillbaka och få in både 2-1 och 2-2. 

Poängen för Liverpool innebär att man har 31 poäng och parkerar i mitten av U23-tabellen, på en sjunde plats. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer