​Rapport: Välförtjänt trea mot Watford!

Bild till nyheten ​Rapport: Välförtjänt trea mot Watford!
Liverpool hade full kontroll på matchen när Watford gästade Anfield. Diogo Jota gav sitt lag ledningen i den första halvleken innan Fabinho kunde säkra segern i slutminuterna med en välplacerad straffspark.

Liverpool tog snabbt kontroll på matchen men imponerade inte på offensiv tredjedel, det var för lågt tempo och för många felaktiga beslut vilket hämmade deras chansskapande.

Watford var inte helt ofarliga i sitt kontringsspel och skapade matchens bästa chans i 22:a minuten efter just en kontring, men Alisson stod pall genom en fin räddning.

I anfallet därefter tog Liverpool ledningen! Joe Gomez slog in ett helt perfekt inlägg från höger mot den första stolpen där Diogo Jota kom framrusande och nickade in 1-0. Portugisen har nu gjort det första målet i tre raka matcher.

1-0:

I den 37:e minuten kunde Jota sånär utöka lagets ledning efter en något tilltrasslad situation där bollen kom till anfallaren i ett ypperligt skottläge efter en styrning på Andy Robertsons skott, men avslutet blev inte tillräckligt bra för att överlista Ben Foster i Watfords mål.

Det var ingen bländande första halvlek från Liverpools sida, men de gjorde tillräckligt för att kunna vandra ut till omklädningsrummet i ledning med 1-0.

Direkt i den andra halvleken slog Gomez ett nytt jättefint inlägg från sin högerkant, denna gång mot Robertson på den bortre stolpen, men en gulsvartklädd spelare nådde först och nickade ut bollen till en hörna som inte resulterade i något nämnvärt.

I den 57:e minuten stod Watford för ännu ett snabbt anfall vilket resulterade i en jättechans för Joao Pedro vars avslut dock gick tätt utanför Alissons vänstra stolpe.

Jota var de rödas helt klart största anfallshot och efter en timmes spel var han återigen nära med en nick efter ett frisparksinlägg från Jordan Henderson.

I 62:a minuten fick Curtis Jones lämna plats för Fabinho. Fem minuter senare blev Sadio Mané inbytt mot Mohamed Salah.

Hemmalaget fortsatte att dominera bollinnehavet även i den andra halvan av andra halvlek men de hade problem att bryta igenom det lågt stående Watford-försvaret. De gånger Watford väl fick tag i bollen satte de omedelbart av i en kontring, som dock allt som oftast stoppades av Joel Matip och Virgil van Dijk.

Med några få minuter kvar av ordinarie tid slets Jota ned i straffområdet i samband med en hörna. En VAR-check senare hade Stuart Attwell dömt straff. Fabinho klev fram och satte säkert i vänstra krysset. 2-0!

2-0:

Efter 2-0-målet fick James Milner hoppa in från bänken, Thiago lämnade planen.

Liverpool spelade bara av tilläggstiden och kunde fira en välförtjänt seger när Attwell blåste av matchen. De tre poängen innebär att de passerar Manchester City i tabellen, de ljusblå kan dock kliva om igen redan i eftermiddag när de möter Burnley.

Liverpool - Watford 2-0 (1-0)

Målen: 1-0: (23) Jota (Gomez), 2-0: (89) Fabinho

Domare: Stuart Attwell