– Ber inte om extrema pengar

Bild till nyheten – Ber inte om extrema pengar
Journalisten Pipe Sierra, som var först med att avslöja allt kring Liverpools köp av Luis Diaz, har gästat podcasten The Anfield Talk. I den pratar han dels om spelet kring köpet av Luis Diaz men också om andra rykten och spelarsituationer. Och Mohamed Salahs kontrakt kommer såklart på tal.

Enligt flera uppgifter från olika källor ska Liverpools och Salahs representanter ha hållit möten under vintern som till slut bröt samman efter att man inte kunde enas kring lönenivåerna. 

Tidigare har det cirkulerat uppgifter om att Mohamed Salah har en önskan om en lön som matchar de absolut bäst betalada i ligan, men det slår Sierra ner. Han menar att det inte handlar om några rekordsummor. 

– Salah önskar en lön strax över £300.000 i veckan. Han ber inte om extrema pengar. Han vill skriva på för fyra nya år med option på ytterligare ett, säger Sierra i podcasten. 

Ser man till lönetoppen i Premier League skulle en sådan lön inte ens göra Salah till en av de fem bäst betalda i ligan. Cristiano Ronaldo sitter på hiskeliga £510.000 i veckan medan Kevin De Bruyne är tvåa med £400.000. Det har tidigare pratats om att det är omkring denna nivån Salah har förväntat sig att nästa kontrakt ska vara på. 

När Jürgen Klopp för en tid sedan fick frågor om situationen sa han att representanter jobbar på att lösa kontraktet och att han var hoppfull om en lösning. Till svar på den kommentaren fick han sju skrattande emojis av Salahs agent på Twitter. 

– Allt jag vet är att Salah verkligen vill stanna i Liverpool i alla fall. Han älskar Liverpool, konstaterar dock Sierra i samma intervju. 

Om det löser sig eller inte återstår att se men om det handlar om en lön på nivåerna kring £300.000 ber Salah endast om att bli lika bra betald som spelare som Raheem Sterling och Jack Grealish. Medan en Jadon Sancho (£350.000) skulle ha mer i kuvertet. 

Med fem helt fenomenala säsonger i bagaget kanske det ändå kan anses rimligt. 

Vad tycker ni? Logga in och kommentera!


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer