​– Vi har skapat vårt egna Boot Room

Bild till nyheten ​– Vi har skapat vårt egna Boot Room
Jürgen Klopp berättar om ett modernt "Boot Room" på Anfield och utnämner det till den bästa puben i Liverpool.

Den 5 april har dokumentären "The Boot Room Boys" premiär på BT Sport i England. Den ska berätta historien om det så berömda rummet där Liverpools tränarstab spenderade många timmar och inspirerade varandra till idéer som bidrog till klubbens framgångar i decennier.

Bill Shankly var den som introducerade idén om ett "Boot Room" redan på 1960-talet. I dokumentären är Jürgen Klopp en av de som intervjuas, han berättar bland annat att han inte hade stenkoll på det legendariska rummets historia innan han kom till klubben och att det idag finns en modern tolkning av det på Anfield.

– Om jag ska vara 100 procent ärlig så kände jag bara till två namn från det legendariska "Boot Room". Det var Bill (Shankly) och Bob (Paisley), säger han enligt Liverpoolfc.com.

– Ronnie Moran och de andra herrarna hörde jag om senare. Det kanske inte är rätt, men det är sanningen. Jag älskar alla historier om det.

– Första gången jag besökte arenan efter att jag kommit till Liverpool så visade de mig omklädningsrummet. Det var inte särskilt imponerande i den gamla läktaren. Sedan gick vi ned för trappen och de sa: "detta är ditt lilla Boot Room". Jag frågade vad det var för något och så förklarade de, det var en fin historia.

– I den nya läktaren har vi nu skapat vårt egna Boot Room. Min fru Ulla hade ansvar för att möbleringen. För mig är det den bästa puben i Liverpool! Efter matcherna älskar vi att samlas där, tränarstaben, alla mina vänner och deras familjer. Det är vår trygga plats skulle jag säga.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer