Supporterorganisationer sågar FA:s beslut

Bild till nyheten Supporterorganisationer sågar FA:s beslut
I förra veckan kom FA:s definitiva beslut att semifinalen mellan Manchester City och Liverpool spelas på Wembley trots att det är en mer eller mindre omöjlig resrutt för fansen under påskhelgen. I ett gemensamt uttalande från Spirit of Shankly och Manchester Citys supporterorganisation, We Are 1984, sågar man beslutet ordentligt.
Börjar inte FA sätta fansen i första rummet snart så kommer man inte längre stå för att vara en fotbollsorganisation. Utan något man inte vill ha med att göra. 

Så avslutar supporterorganisationerna brevet som man idag publicerar som svar på FA:s beslut att behålla semifinalen av FA-cupen på Wembley trots att det är spårarbete som innebär inställd tågtrafik från nordvästra England ner till London hela helgen. 

– Att FA:s beslut är att sätta in 100 bussar och se detta som en lösning är bara allt för lite och allt för sent. Och inget som kompenserar fansen i större utrsträckning.

– Med någonstans runt 66.000 resande fans redan från början kan man ifrågasätta varför matchen ska spelas på Wembley. Men utan tåg till London är det direkt skrattretande. 

– FA har vetat om arbetet i två års tid och ändå inte förberett en annan lösning. Att inte ha en reservplan är bara dumt. Att dessutom ha som lösning att ytterligare öka anspänningen på ett redan utsatt trafiknätverk under en helg där många reser borde vara emot all form av säkerhetstänk men också det hållbarhetsarbete som FA påstår sig stå för. 

– Vad gäller FA:s bussar är det fortfarande heller ingen information om hur och när de kan bokas eller var och när de ska avgå. Att förvänta sig att fans väntar på detta (med drygt två matcher till matchen, reds anm) är inte troligt. Så frågan är om de kommer att användas överhuvudtaget. 

– Vi förstår att FA inte kommer att ändra sitt beslut för denna matchen nu men vi vill verkligen understryka vikten av att detta ses över för framtiden. Att där finns planer för andra neutrala arenor än Wembley och att alla matcher planeras utifrån fungerande kollektivtrafik. Annars bör matchen flyttas. 

– FA:s beslut är denna gången enbart ekonomiskt och ett direkt hån mot båda lagens supportrar. 

Brevet är undertecknat av både Spirit of Shankly och We Are 1984, som är Manchester Citys supporterorganisation. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer