​Förslaget: Låta domare träna med lagen

Bild till nyheten ​Förslaget: Låta domare träna med lagen
Nästa säsong kan domarna komma att träna tillsammans med Premier League-lagen i ett försök att förbättra relationen mellan dem och spelarna.

Det är Daily Mail som rapporterar att Manchester United-tränaren Ralph Rangnick kommit med ett förslag om att involvera Premier League-domarna i klubbarnas träning, ett förslag som domarorganisationen PGMOL nu tittar närmare på inför nästa säsong.

Det var på ett möte mellan Premier League och domarchefen Mike Riley som Rangnick lyfte fram förslaget med motiveringen att det skulle förbättra relationen mellan domarna och spelarna.

Detaljerna för hur processen skulle se ut i verkligheten är ännu inte spikade, men tanken är att domarna ska kunna nyttja de högklassiga träningsfaciliteter som klubbarna besitter samt att de kan involveras i träningsammanhang genom att exempelvis döma interna träningsmatcher.

Förslaget ska ha mötts av positiva reaktioner av de andra tränarna som närvarade på mötet.

Andra förslag som presenterades på mötet var bland annat att det borde vara specialiserade VAR-domare som ansvarar för videobedömningen istället för att domarna växlar mellan rollerna som huvuddomare på planen och ansvarig i VAR-rummet. Jürgen Klopp, Dean Smith, Frank Lampard och Graham Potter ska ha varit särskilt måna om att detta ska bli verklighet.

Det faktum att linjedomarna instruerats att avvakta med att höja sin flagga i vissa offsidesituationer diskuterades också på mötet och Riley ska ha slagit fast att de kommer att agera för att minska antalet gånger det händer. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer