Barca segrade i legendmatchen

Bild till nyheten Barca segrade i legendmatchen
​Liverpool och Barcelonas legendlag bjöd på fin underhållning i solskenet på Anfield. Steven Gerrard fick ännu en gång fira ett mål inför fullsatta läktare, men det var gästerna som tog hem segern.

Liverpool och Barcelonas legendlag bjöd på fin underhållning i solskenet på Anfield.

Välgörenhetsmatchen mellan Liverpool och Barcelona Legends blev en härlig nostalgitripp med spelare som Steven Gerrard, Jamie Carragher och Sami Hyypiä tillbaka på Anfield i den röda tröjan.

Liverpool leddes av ett tränarteam bestående av Sir Kenny Dalglish, Ian Rush, John Aldridge och Johan Barnes som valde följande startelva: Westerveld, Johnson, Kvarme, Hyypia, Agger, Carragher; Gerrard, Aurelio, Dia, Garcia; Kuyt

På andra planhalvan ställde Barcelona upp med dessa spelare: Angoy, Belletti, Dehu, Davids, Trashorras, Savolia, Giully, Rivaldo, Garcia Edmilson, Coco.

Dirk Kuyt sparkade igång tillställningen och föga förvånande var han en av de mest aktiva med löpningar upp och ned efter sin kant. Lagkapten Steven Gerrard visade klassen och var de rödas bästa spelare i den första halvleken, det var även han som gjorde matchens första mål från straffpunkten.

Barcelona kvitterade precis innan paus genom Giovanni. Halvleken startade i fint tempo men av förståeliga skäl var energinivån inte konstant under de första 45 minuterna.

Inför den andra halvleken gjorde Dalglish och Co. hela 10 byten, Gerrard var den enda spelaren som fick fortsätta att spela. Elvan i den andra halvleken: Dudek, McAteer, Babb, Enrique, Downing; McManaman, Smicer, Berger; Gerrard, Baros, Maxi.

Barcelona skulle ta ledningen med 2-1 efter en foul av Phil Babb i eget straffområde. Rivaldo klev fram från elva meter och besegrade Dudek med ett otagbart skott i krysset. Rivaldo fick sedan lämna plats för Luis Garcia som efter att ha spelat för Liverpool i första halvlek nu hoppade in för Barcelona.

Liverpools jakt på en kvittering bar aldrig frukt och därmed fick de se sig besegrade, men resultatet är av mindre vikt i vad som var en fantastisk tillställning på Anfield med stora leenden på samtliga involverade. Standard Chartered utsåg Daniel Agger till matchens lirare.

Intäkterna från matchen går till Liverpools välgörenhetsorganisation LFC Foundation.