Hendo: Jag känner mig redo

Bild till nyheten Hendo: Jag känner mig redo
Jordan Henderson har gjort flest framträdanden av samtliga i den röda truppen denna säsong, men han känner sig i god form inför den hektiska avslutningen som stundar.

När Liverpool besegrade Arsenal med 2-0 tidigare i veckan gjorde Jordan Henderson sin 40:e match för säsongen, flest av samtliga i Jürgen Klopps trupp. 

Trots det regelbundna och krävande matchandet ser lagkaptenen positivt på sin form inför säsongsavslutningen.

– Det känns bra. Jag känner mig redo, säger han till Liverpoolfc.com.

– Jag tar det bara match för match, jag förbereder mig så gott jag kan för att se till att jag är i bästa möjliga form inför den match som väntar och tar det därifrån.

– Träningen och alla matcher kan vara intensivt, men tränarstaben har gjort ett bra jobb med att använda hela truppen och anpassat träningen så att vi ska vara pigga och fräscha till matcherna. 

– Jag tycker att stora delar av truppen har sett stark ut och förhoppningsvis kan det fortsätta så fram tills säsongen är över. Vi har många matcher kvar, förhoppningsvis kan vi ha alla spelare tillgängliga.

Nästa utmaning är en match mot Nottingham Forest i FA-cupen.

– De har spelat väldigt bra, jag tror att de har mött en del Premier League-lag på hemmaplan - Arsenal och Leicester - och slagit dem, det visar hur tufft det kan vara att åka dit och spela. Jag är säker på att det kommer att vara bra stämning på läktarna, det lär bli en tuff kväll för oss, men vi måste se till att visa vilken nivå vi kan nå upp till, då tror jag att vi har god chans till avancemang, säger Hendo.

– Det kommer inte att bli lätt. De kommer att se till att göra det så svårt som möjligt för oss. Vi måste prestera på topp annars kommer vi inte att nå semifinalen.

– Vi har en chans att nå Wembley igen och få spela en stormatch i semifinalen. Det är vårt jobb att se till att vi lämnar arenan med en säkrad plats i nästa runda. Det är det allra viktigaste. 

FA-cupen är en av få titlar som Henderson inte vunnit under sin tid i Liverpool, men det är inget han lägger särskilt stor vikt vid.

– Nej egentligen inte. Jag koncentrerar mig bara på en match i taget oavsett turnering. När det gäller titlar vill man vinna så många som möjligt och självklart är FA-cupen en stor turnering. Tyvärr har vi inte lyckats vinna den på lång tid, men vi har chansen på söndag att ta oss ett steg närmare.

Våren kommer även innehålla fortsatt slutspel i Champions League där Liverpool lottades mot Benfica i kvartsfinalen.

– Vi är glada över att ha tagit oss till kvartsfinal. Det kommer att bli tufft, det blir det oavsett vem man möter, man tänker inte så mycket på det. Oavsett vem man får i lottningen så ger man allt som vanligt. Benfica kommer bjuda på tufft motstånd. De slog ut Ajax i förra rundan som jag tror var obesegrade fram till dess. Det blir ett nytt tufft test för oss, som alltid i Champions League.

Returen kommer att spelas hemma på Anfield, vilket brukar vara en viktig fördel.

– Ja man kan absolut se det så. Bortamålsregeln är borttagen nu så det spelar inte lika stor roll, men att få komma hem till Anfield och spela returen kan absolut hjälpa lite grann.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer