Kalla fakta: Favoritmotstånd för Jota

Bild till nyheten Kalla fakta: Favoritmotstånd för Jota
Liverpool jagar sin nionde raka ligaseger när de tar sig an Arsenal ikväll, en motståndare som Diogo Jota stortrivs mot.

Sedan de båda lagen möttes senast, i Ligacupsemifinalen för 55 dagar sedan, har Liverpool spelat 12 matcher, dubbelt så många som Arsenal.

Liverpool kan hålla nollan mot Arsenal för sjätte gången i rad, om de lyckas tangerar de ett klubbrekord som sattes under perioden 1997-2000.

Diogo Jota har gjort sex mål på sina sex matcher mot Arsenal sedan flytten till Liverpool, det är den motståndare han gjort flest mål mot. 

Den portugisiske anfallaren snittar ett mål var 62:a minut mot Gunners.

Jota har gjort två mål i sina två senaste matcher på Emirates, den ende Liverpoolspelaren att lyckas med bedriften tidigare är Gordon Hodgson som 1928 gjorde två och tre mål i rad på arenan. Skulle Jota göra två mål även ikväll blir han den första att lyckas göra två mål tre matcher i följd.

Liverpool jagar sin nionde raka seger i Premier League, de har inte haft en så lång segersvit sedan februari 2020 (den sviten slutade på 18 segrar).

The Reds har inte släppt in ett mål i första halvlek på de 15 senaste matcherna, totalt på dessa matcher har de endast släppt in 5 mål.

De har hållit nollan i 16 ligamatcher denna säsong. Vid endast två tillfällen under de senaste 11 åren har de hållit nollan fler gånger: 21 nollor 2018/29 och 17 nollor 2017/18.

Även Arsenal är formstarkt, de har vunnit sina fem senaste matcher. 

Arsenal har ännu inte släppt in något mål på hörna i ligaspelet denna säsong.

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer