Träningsmatch för att stötta Ukraina

Bild till nyheten Träningsmatch för att stötta Ukraina
Andy Robertson och Robert Lewandowski har sett till att deras respektive landslag ska mötas i en träningsmatch i syfte att samla in pengar till de som drabbats av kriget i Ukraina.

Nästa vecka är det landslagsuppehåll och ursprungligen skulle Skottland och Ukraina gjort upp om en finalplats i play off-spelet till VM i Qatar.

På grund av kriget i Ukraina har matchen blivit uppskjuten, men Skottland kommer att vara i spel ändå. De kommer att spela en välgörenhetsmatch mot Polen - som fått en plats i finalen då de skulle mött Ryssland i semifinalen - för att samla in pengar till UNICEF:s arbete för de drabbade i Ukraina.

Det skotska fotbollsförbundet meddelar på sin hemsida att £10 per såld biljett kommer att doneras till UNICEF. Initiativtagare till matchen är Andy Robertson och Robert Lewandowski. 

– Jag är själv pappa och det har gjort ont i hjärtat att se bilderna av barnen i Ukraina. Jag är en stolt ambassadör för UNICEF och när vi informerades om att matchen mot Ukraina blivit framflyttad har vi jobbat tillsammans med Robert och den polska truppen för att bidra med det vi kan göra i denna situation, säger Robertson.

Skotske förbundskaptenen Steve Clarke, med ett förflutet som assisterande tränare i Liverpool, hoppas att Hampden Parks läktare kommer att bli välfyllda.

– Fotboll betyder ingenting när man ser vad som händer i Ukraina. Jag vet att Skottlands supportrar och spelarna kommer att visa att fotbollen har makten att bidra med någonting positivt i vad som är en förfärlig situation för Ukraina. 

Matchen kommer att spelas torsdag 24 match med Hampden Park som spelplats.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer