​– Vi förtjänade de tre poängen

Bild till nyheten ​– Vi förtjänade de tre poängen
Jürgen Klopp var nöjd med hur Liverpool presterade i bortasegern mot Graham Potters Brighton.

Luis Diaz och Mohamed Salah såg med varsitt mål mot Brighton till att skjuta hem tre poäng till Liverpool. The Reds är nu återigen endast tre poäng bakom Manchester City i tabellen.

Detta hade Jürgen Klopp att säga när han mötte pressen efter 2-0-segern:

Om resultatet och insatsen:

– Det var en tuff match mot en duktig motståndare, vi behövde några minuter för att hitta in i matchen. När vi väl fick till det så kontrollerade vi det på ett bra sätt. Jag tror inte man kan stänga ned Brighton helt och hållet med tanke på vilken kvalitet de har, men vi gjorde det ganska bra och gjorde ett riktigt fint mål i ett bra skede i matchen.

– Vi kunde ha gjort fler mål, med de chanser vi skapade. Jag gillade det och jag förväntade mig inte att vi skulle leda med två eller tre mål. Jag respekterar Brighton för mycket, så det kändes bra i paus.

– Vi visade grabbarna några situationer, hur vi behövde spela och hur vi behövde försvara. Den andra halvleken inleddes med en chans för Brighton men sedan tog vi kontrollen igen och gjorde vårt andra mål. Ali är en världsklassmålvakt men enligt mig ska han inte behöva visa det i varje match. Han visade det igen och därför kunde vi hålla nollan.

– Vi förtjänade de tre poängen och det är allt jag är intresserad av egentligen. Jag är nöjd med det mesta.

Om Luis Diaz:

– Han är en väldigt duktig spelare. Vi har inte grupperingar i vårt lag men några grabbar som pratar spanska har tagit honom under sina vingar - erfarna spelare som Thiago, Fab, Bobby, de står honom nära, Diogo också.

– Han är en bra kille. Jag är inte riktigt säker hur Harvey Elliott och Luis pratar men de spenderar ganska mycket tid tillsammans.

– Det är inte lätt att plocka in spelare under vintern då de inte får någon försäsong men när det gäller Luis var det intressant eftersom sättet han spelade på i Porto var precis som vi ville att han skulle spela här, så han behövde egentligen inte förändra någonting. Han måste fortfarande anpassa sig till vissa delar, särskilt defensivt, men han har en härlig snabbhet och fina dribblingar. Jag tror inte vi riktigt har sett det bästa från honom när det gäller hans avslut. När vi scoutade honom såg vi några riktigt fina skott, så det finns utrymme för förbättring, men ja, han är en duktig spelare.

Om Diaz krock med målvakten och VAR:

– Tyvärr kan jag inte säga någonting om det, jag har bara sett det en gång. Jag vet inte om det borde blivit rött kort eller inte, men jag tycker att det var ett bra exempel på de problem vi fortfarande har med VAR.

– Det är ett riktigt bra mål, Mike Dean kanske inte är helt säker och kanske inte ens tänker på ett rött kort eftersom han vet att VAR finns. Sedan finns problemet med "clear and obvious". Den frasen ställer till problem i dessa situationer.

– När jag får sådana här frågor vet jag att de flesta tycker att det borde blivit rött kort. OK om det nu borde blivit rött, varför blev det inte det då? VAR tittade på det. Det kan bara finnas en anledning: "clear and obvious".

– Vi har en domare som kanske undviker att fatta ett beslut eftersom VAR finns, så han tänker: "Varför ska jag göra det?" Mike kanske inte tyckte att det var rött och då är det inte "clear and obvious." Man kan ha den åsikten, man kan se på det så. Det händer hela tiden.

– Vi hade en diskussion med Mike Riley för några veckor sedan, alla managers var med, och enligt oss är den här frasen ett problem.

– Det finns mycket att göra. Men för oss är det inte viktigt just idag. Vi gjorde ett fint mål, men generellt sätt finns det utrymme för förbättring.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer