– Ännu mer nöjd med våra ägare nu

Bild till nyheten – Ännu mer nöjd med våra ägare nu
De stora problemen i Chelsea har fått Jürgen Klopp att känna ännu större uppskattning för Liverpools ägare Fenway Sports Group än tidigare.

Roman Abramovitj har fått sina tillgångar frysta av den brittiska regeringen på grund av kopplingarna till Vladimir Putin, något som lett till stora problem för Chelsea som bland annat inte får sälja matchbiljetter, förlänga kontrakt med sina spelare eller köpa/sälja spelare.

På den andra delen av Jürgen Klopps presskonferens inför matchen mot Brighton fick han frågor om hur han ser på situationen.

– När Roman Abramovitj kom till Chelsea, var det någon som verkligen brydde sig då? Var det någon som verkligen brydde sig när Newcastle köptes? Bryr sig supportrarna? Det är frågan.

– Jag tycker att det är ganska uppenbart var pengarna kommer ifrån, alla visste om det men vi accepterade det - det är vårt fel, samhällets fel.

– Nu tänker vi: "nej, vi kan inte acceptera det längre" och nu straffas dem. Det är inte Chelseas fel, inte alls. Jag har ingen aning om hur bakgrundskoller av ägare ser ut. 

Den senaste tidens händelser har fått Klopp att reflektera över hur det ser ut i Liverpool med Fenway Sports Group som ägare.

– Jag har varit här i sex och ett halvt år nu och från första dagen har jag varit nöjd med våra ägare, men i dessa tider är jag ännu nöjdare med våra ägare. 

– I slutändan ska ägarna leda en klubb, bidra med ekonomiska resurser. När de vill tjäna pengar säger vi: "hur kan de tjäna pengar de är bara här för att ge pengar till fotbollen." Vi har inte tänkt på var pengarna kommer ifrån, men nu gör vi uppenbarligen det och jag tycker att det är en bra idé.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer