​– Precis vad jag drömde om

Bild till nyheten ​– Precis vad jag drömde om
Luis Diaz reflekterar över den flygande start han fått på Merseyside sedan flytten från Porto i januari.

Luis Diaz imponerade redan i sitt första framträdande för Liverpool och på den vägen har det fortsatt för anfallaren som verkar vara ett perfekt tillskott till de rödas offensiv. Colombianen är självklart nöjd med den start han fått i den röda tröjan.

– Absolut! Det har gått så bra som möjligt och som vi alla hade hoppats på. Personligen var detta precis vad jag drömde om. Jag visste att jag skulle komma till en konkurrenskraftig klubb, så jag är väldigt glad över hur det har gått nu i början, säger han till Liverpoolfc.com.

– Det är lite överraskande, men det är precis som jag hade önskat att det skulle vara. Jag ville anpassa mig så snabbt som möjligt och känna mig bekväm med spelsättet. Jag tycker att jag utvecklat ett bra samspel med mina lagkamrater både på träning och i matcher, mycket tack vare spelarna och även tränarna. De har hjälpt mig mycket. Nu vill jag bara fortsätta att göra mitt bästa.

Diaz har redan fått fira sin första titel i sin nya klubb. Diaz spelade från start på Wembley och visade klassen mot Chelsea.

– Det var en stor final. Självklart ger spelarna alltid allt för att vinna, men ännu mer i den typen av matcher, i viktiga finaler. Att vi vann var fantastiskt, konstaterar anfallaren.

– Efter avgörandet på straffar kunde man verkligen se hur mycket det betydde för supportrarna. Vi vet att de alltid stöttar oss genom vått och torrt, de satte verkligen ett avtryck på matchen. Det var fantastiskt. Att få uppleva det så tidigt var för mig helt fantastiskt.

– Men det gäller att inte sväva iväg, det handlar om att fortsätta att jobba hårt för att utvecklas som spelare och som människa, jag vill bidra så mycket jag kan till Liverpool FC.

I straffläggningen slog Fabinho till med en så kallad "Panenka", något han hade tränat på tillsammans med Diaz dagen innan finalen.

– Det är sant. Inför finalen slog vi straffar och vi tränade tillsammans. Han hade skämtat lite och sa: "om det blir straffar så gör jag en Panenka." Jag kunde inte tro det, jag skrattade bara och sa att han inte kunde göra det eftersom fansen skulle bli arga om han missade en sådan straff i en final.

– När han klev fram och skulle skjuta tänkte jag: "Oj, ska han verkligen göra det?" Men han gjorde det och lyckades, det visar vilken klasspelare han är. Jag blev chockad och förvånad, men på ett bra sätt.

Diaz trivs som fisken i vattnet med sin nya omgivning.

– Jag är väldigt, väldigt glad över att dela träningsanläggning och plan med dessa spelare. Jag hade beundrat dem på håll innan men när man ser dem på nära håll är det en helt annan sak än när man ser dem på tv.

– Det finns kvalitet i hela truppen. Samtliga besitter enorma tekniska och taktiska kvaliteter.

Framöver är det bara segrar som gäller för Liverpool i jakten på Manchester City i Premier League-toppen.

– Absolut. Det är i princip en självklarhet när man är i en klubb som Liverpool. Vi kommer att ge allt för att vinna, inte bara varje match utan varje turnering vi är med i. Då kanske vi måste vinna varje match. Men varje turnering bjuder på specifika utmaningar. Så länge vi tar oss an de utmaningarna på ett bra sätt och är väl förberedda så kommer vi att göra det bra, avslutar Diaz.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer