​Rapport: Vidare trots förlust

Bild till nyheten ​Rapport: Vidare trots förlust
Liverpool stod för en relativt svag insats mot Inter hemma på Anfield och förlorade med uddamålet, men med tanke på tvåmålsledningen från matchen på San Siro kunde de röda vid slutsignalen fira ett avancemang till kvartsfinal i Champions League.

Inter visade prov på en del offensiva intentioner omedelbart efter att domare Lahoz visslat igång matchen och var det bättre laget under de inledande tio minuterna, men på läktarna var det full fart från första stund från rött håll med en publik som bjöd på fantastisk stämning.

Liverpools första avslut mot mål kom en kvart in i matchen, Virgil van Dijks nick efter hörna räddades dock enkelt av Samir Handanovic i Inter-målet.

Inter var högenergiska i sitt spel och såg till att göra det mycket svårt för Liverpool att skapa några anfall av värde under första halvan av den första halvleken.

Efter cirka 25 minuters spel pausades matchen på grund av att en person på the Kop behövde läkarvård. Efter några minuter återupptogs dock spelet igen.

Omedelbart efter pausen var Liverpool mycket nära att ta ledningen efter att Trent Alexander-Arnold slagit in ett frisparksinlägg som nådde Joel Matip i straffområdet, men nicken tog i ribban!

Alisson tvingades till en räddning med fem minuter kvar av halvleken efter en frispark från Hakan Calhanoglu.

Det var en intensiv första halvlek på Anfield men bägge lagens defensiv var så pass stark att det inte var någon målchanskavalkad att prata om. Halvlekens farligaste chans var Matips nick i ribban.

Sex minuter in i den andra halvleken var Liverpool ännu en ramträff från att ta ledningen. En boll in bakom Inters backlinje boxades bort av en utrusande Handanovic, men bara till Mohamed Salah som avlossade ett skott som tog i målvaktens vänstra stolpe.

Efter en knapp timmes spel fick Martinez en jättechans att ge sitt lag ledningen men argentinares skott blockerades och rullade en bit utanför Alissons högra stolpe.

Martinez stod direkt efter sin missade chans för ett superb aktion där han vände upp utanför straffområdet och drog till med ett mycket vackert skott i det bortre krysset. 1-0 till Inter.

Det var några händelserika minuter på Anfield: en minut efter Inters ledningsmål kastade sig Sanchez in i en tackling på Fabinho och fick syna sitt andra gula kort och därmed också det röda.

I samband med uppehållet som uppstod efter det röda kortet valde Jürgen Klopp att genomföra ett dubbelbyte där Thiago och Curtis Jones fick lämna plats för Jordan Henderson och Naby Keita.

Med kvarten kvar av matchen hade Liverpool ytterligare en ramträff. Sadio Manés inlägg avslutades på volley av Salah, men skottet med högern tog denna gång i Handanovics högra stolpe.

I den 84:e minuten ersattes Diogo Jota av Luis Diaz.

I slutminuterna rullade Liverpool bollen inom laget på ett mycket tryggt vis på offensiv planhalva. På övertid fick inhoppande Diaz ett skottläge bara några meter från mål, men en vilt försvarande Arturo Vidal lyckades styra ut bollen till hörna.

Det slutade med en uddamålsseger för Inter vilket innebar att Liverpool säkrade en plats i Champions Leagues kvartsfinal.