​Klopp: Fem byten är ett måste

Bild till nyheten ​Klopp: Fem byten är ett måste
I de flesta turneringar är det numera tillåtet med fem byten per match. Premier League har dock hållit fast vid max tre, något Jürgen Klopp är kritisk till.

Jürgen Klopp har under en längre tid varit en av de mest högljudda förespråkarna för att fem byten per match ska vara tillåtet i Premier League.

Premier League är nuförtiden en av få turneringar där endast tre byten tillåts. I Champions League, FA-cupen och Ligacupen har tränarna möjlighet till fem förändringar per match.

Under presskonferensen inför tisdagens match mot Inter uttryckte Klopp återigen sin önskan om en regelförändring i den engelska högstaligan.

– Nu spelade vi söndag, onsdag, lördag, tisdag sedan finalen mot Chelsea... det är hemskt. Men visst, det kan fungera när man har hela truppen tillgänglig. Men med mindre trupp är det inte hållbart. Och vi måste få in fem byten i Premier League också. Vi har det i de andra tävlingarna men varför inte i ligan?

– Vi måste förstå att vi måste ta hand om våra spelare. Ligan kommer att köra slut på spelarna annars. Duktiga fotbollsspelare riskerar gå sönder. Med fem byten minskar skadorna, jag lovar. Vi kommer att se effekten om vi ändrar. Det är bara för att vi har fem byten i de andra tävlingarna som detta schemat ens är möjligt nu. Annars hade det inte gått.

I diskussionen om en eventuell övergång till fem tillåtna byten har ett motargument som använts varit att de största klubbarna vinner en stor fördel av fler byten då de har större trupper och därmed också fler högkvalitativa spelare att byta in.

– Det kan inte vara så att vi inte gör det på grund av att några klubbar tycker att det blir en fördel för de större klubbarna. Det handlar inte om fördelar, det handlar om sporten i stort, konstaterade Klopp.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer