City segrade i Manchester-derbyt

Bild till nyheten City segrade i Manchester-derbyt
Manchester City tog en enkel seger mot Manchester United och utökade avståndet ned till Liverpool till sex poäng.

Det var nog många Liverpoolsupportrar som satte sig ned i tv-soffan för att för ovanlighetens skull hålla på Manchester United när de gästade The Reds titelkonkurrent Manchester City.

Det dröjde dock inte mer än fyra minuter innan Pep Guardiolas lag hade tagit ledningen på Etihad Stadium: Kevin De Bruyne stod fri i straffområdet och kunde enkelt raka in 1-0 efter ett inspel från vänsterkanten.

Jadon Sancho sköt Manchester United tillbaka in i matchen med ett vackert skruvat skott som letade sig in vid Edersons vänstra stolpe, men strax därefter stod de rödsvartas backlinje för en usel försvarsaktion vilket tillät De Bruyne att göra sitt andra för dagen och ge sitt lag ledningen på nytt.

I den andra halvleken var det i princip spel mot ett mål och Riyad Mahrez kunde göra 3-1 då han blev helt ren i den bortre delen av straffområdet efter en hörnvariant. När tvåmålsledningen var ett faktum rullade de ljusblå runt bollen inom laget och spelade bara av matchen, men på stopptid fick även Mahrez göra sitt andra mål för dagen när han löpte sig loss bakom backlinjen och satte 4-1 med ett distinkt avslut.

Läget i tabelltoppen är nu sådant att Man City har 69 poäng efter 28 spelade matcher, alltså sex poäng mer än Liverpool som efter 27 spelade matcher står på 63 poäng. Liverpools nästa ligamatch är borta mot Brighton på lördag. För Citys del är det i ligasammanhang en bortamatch mot Crystal Palace på måndag 14 mars som väntar härnäst.