Rykte: Milner förlänger och ny anfallare i sikte

Bild till nyheten Rykte: Milner förlänger och ny anfallare i sikte
Det senaste inkluderar anfallare som är på väg in samtidigt som anfallare verkar vara på väg bort, ledningen tydliggör sin ståndpunkt kring James Milner och spekulationerna fortsätter att storma in ju mer sommarfönstret närmar sig. Här ser ni det senaste i ryktesväg.

Raphinha

Det är ingen hemlighet att Raphinha har varit på Liverpools radar under en längre tid. Rapporter gör gällande att The Reds har följt Leeds största stjärna sedan 2016. Kopplingarna och ryktena har under de senaste månaderna intensifierats.

Leeds har haft en. minst sagt, turbulent period de senaste veckorna. De har förlorat de senaste matcherna i ligan med hiskeliga siffror, där den senaste matchen mot Tottenham som slutade med 4-0 var droppen för ledningen och de valde att sparka sin framgångsrike och hyllade tränare Marcelo Bielsa.

Även om man har gjort klart med en ny tränare i Jesse Marsch är det mycket som ser dunkelt ut för Leeds.

Att Leeds riskerar att åka ut ur Premier League har spätt på spekulationerna kring Raphinhas tillgänlighet. En degradering av Leeds hade inneburit att den 25-årige yttern hade kunnat värvas för en relativt billig peng. Liverpool ska fortsatt vara intresserade av den brasilianske landslagsmannen, men har fått sällskap av andra klubbar, bland annat Chelsea.

Leeds köpte loss Raphinha från Rennes för bara £17M under 2020 och spelaren har sedan dess etablerat sig som en stjärnspelare i laget och en välkänd poängspelare i ligan.

Enligt Matt Law från The Telegraph tros en summa om £15-20M vara tillräcklig för att övertyga Leeds om att släppa spelaren vid en eventuell nedgång till The Championship.

– Leeds kan åka ur och det kommer att vara betydande för spelare som Raphinha och Kalvin Philips, säger Matt Law i en Podcast.

– Han kan släppas för en billig summa. Det snackas om 15-20 miljoner pund på grund av Leeds ekonomiska situation och om det skulle bli så att de åker ur Premier League, fortsätter han.

Källa: Matt Law, The Telegraph

Ryktets trovärdighet 0-5: 3

Adam Hložek

Den 19-årige anfallaren Adam Hložek från Sparta Prague är det senaste namnet som dykt upp på Liverpools radar till eventuella sommarvärvningar. Den tjeckiske spelaren har tagit sig igenom Spartas akademi, har sedan 2018 varit en den av A-laget och ska vara bekväm och flexibel att kunna spela i samtliga 3 anfallspositioner. Hložek har framför allt spelat som den centrala anfallaren och som släpande till anfallaren i Prag-laget. Hittills under denna säsong har han hunnit göra 8 mål och 12 assist.

Under de senaste veckor har rapporter gjort gällande att Bayern München och Borussia Dortmund är intresserade av anfallaren. Liverpool har nu också visat sitt intresse och följer spelaren noggrannt efter att spelaren har 'utmärkt sig i Jürgen Klopps ögon'.

Divock Origis kontraktsituation och Roberto Firminos speltid tas upp som bidragande faktorer i att Adam Hložek är ett än mer aktuellt namn. Hložeks kontrakt löper ut 2024 och värderas till 19M euro, men enligt rapporten ska Sparta Prague kräva ett bud om 20M euro för att släppa iväg sin unga anfallstalang.

Källa: Jeunes Footeux

Ryktets trovärdighet 0-5: 2

Darwin Nuñez

Darwin Nuñez har haft en fin säsong i Benfica och har lyckats med att göra 25 mål på 30 matcher hittills.

Liverpool ska noggrannt följa spelarens utveckling och ska ha haft scouter på plats vid Benficas match mot Ajax för att bedöma Nunez prestation.

Det råder inga tvivel om att den uruguayanske anfallaren vet hur man hittar nätmaskorna och har imponerat i den portugisiska ligan, men det återstår att se om Nuñez är rätt typ av karaktär för att passa in hos Klopps Liverpool.

Dessutom rapporteras det att Benfica väntas kräva en summa uppemot £55M för den 22-årige anfallaren vars kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2025 med Lissabonlaget.

Flera andra klubbar ska ha imponerats av Nuñez siffror denna säsong och ska vara villiga att lägga bud på spelaren, men om Liverpool kommer in i diskussionerna kan det bli en kortare överläggning för spelaren och hans representanter.

Källa: Football Insider

Ryktets trovärdighet 0-5: 2

James Milner

Som det tidigare har rapporterats om löper James Milners kontrakt ut till sommaren och han har på grund av detta ryktats vara på väg bort till klubbar som Aston Villa.

Nu kommer rapporter om att Milner är väldigt nära ett nytt kontrakt med Liverpool som sträcker sig till sommaren 2023. Den 36-årige trotjänaren är fortsatt en viktig kugge i Klopps lagbygge och även om han inte längre får lika mycket speltid bidrar han med stor erfarenhet och hjälper till att sätta standarder för resten av truppen. Milner sitter för närvarande på ett kontrakt om £140 000 i veckan. Det ska ha pågått diskussioner med vice-kaptenens representanter och Liverpool har nu lagt fram ett erbjudande om en kontraktsförlängning på 1 år, enligt transfergurun Fabrizio Romano.

- Ledningen har förberett ett kontrakt till juni 2023, men det är underförstått att Milners slutgiltiga beslut kommer att bero på vad han får för andra erbjudanden för att avsluta sin spektakulära karriär, säger Romano

Nu ligger alltså bollen hos Milner och ett beslut förväntas att tas inom de närmsta dagarna.

Källa: Fabrizio Romano, via Anfield Watch

Ryktets trovärdighet 0-5: 5

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer