– Bara segrar som räknas i finaler

Bild till nyheten – Bara segrar som räknas i finaler
Andy Robertson menar att spelarna inte brydde sig om hur det såg ut, det som spelade roll var att klubbens nionde Ligacuptitel skulle säkras.

Efter två oavgjorda matcher i ligaspelet blev det ännu en jämn match mellan Liverpool och Chelsea när de drabbade samman i Ligacupfinalen på Wembley. Det stod 0-0 både efter ordinarie tid och förlängning vilket tvingade fram ett straffavgörande där The Reds drog det längsta strået.

– Det har varit jämnt mellan oss hela säsongen, vi spelade oavgjort båda gångerna mot dem i ligan. Idag hade vi båda målchanser, de hade nog de allra bästa om jag ska vara ärlig. Det var en ganska öppen match men mot slutet kändes det som att alla var helt slut och bara tittade på varandra och tänkte "när är det här över?", säger Andy Robertson efter att ha vunnit sin femte titel som Liverpoolspelare.

– Det var verkligen en slitsam match. Sedan vid straffarna så skulle någon missa tillslut och hur hemskt det än är så är jag iallafall glad över att det inte var en av våra spelare som gjorde det.

– Jag tycker att vi hade ett ganska fair mål som blev bortdömt. De säger att Virg var i en offsideposition och blockerade, men jag är inte säker på att det spelade så stor roll. Men det är som det är. De hade några tighta offsideavblåsningar också, Mo hade ett avslut som räddades på mållinjen. Det var en annorlunda match, det var det verkligen.

– Vi kom inte upp i nivå under de första tio minuterna av matchen, men resterande delen av halvleken gjorde vi det riktigt bra. I andra halvlek inledde de bättre och skapade problem för oss. Men finaler handlar om att vinna, man kommer inte hit för att göra en bra insats bara men ändå lämna tomhänt. Vi var långt ifrån vår högstanivå idag men vi har guldmedaljen vilket är det viktigaste. Även om det slutade 0-0 så är jag ganska säker på att det var en underhållande match.

Unge målvakten Caoimhin Kelleher räddade inte någon straff i straffläggningen, men han gjorde vad som krävdes när han behövde skjuta och när Kepa Arrizabalaga missade den efterföljande straffen var segern säkrad för de rödklädda.

– Jag ville så gärna att han skulle rädda en, särskilt när jag visste att jag snart skulle skjuta, säger Robertson.

– Hans straff var galen. Det är just det här som jag inte riktigt gillar med straffläggningar, att när det går långt så är det spelare som är minst självsäkra och som egentligen inte vill slå en straff som ska skjuta och det kan bli avgörande. Det är tufft. Men Caoimhs straff var högklassig. 

– Det allra viktigaste är att vi vann, vi var beredda att göra det på vilket sätt som helst bara vi tog hem segern. Det gick till straffar och som tur är gjorde vi mål på alla våra.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer