Klopp: Nu får han ta plats på väggen

Bild till nyheten Klopp: Nu får han ta plats på väggen
Caoimhin Kelleher stod för en jätteinsats i finalsegern mot Chelsea och direkt efter segern påminde Jürgen Klopp honom att han nu gjort sig förtjänt av att avbildas på målvaktsväggen på AXA Training Centre.

Jürgen Klopp slog snabbt efter semifinalen i Ligacupen fast att Caoimhin Kelleher skulle stå även i finalen. Kelleher tackade för förtroendet genom ett flertal fina räddningar under ordinarie tid på Wembley innan han gjorde ett straffmål som skulle visa sig avgörande efter Kepa Arrizabalagas miss. 

– Det känns helt galet, konstaterade den unge målvakten i en intervju med Sky Sports efter att The Reds säkrat titeln.

– Jag var nära att rädda några straffar också men lyckades inte, sedan skulle jag skjuta och jag glömde helt bort att jag gjorde det avgörande målet. Alla straffar från grabbarna var bra så jag är bara glad över att min också satt.

– Alla straffar höll hög kvalitet om jag ska vara ärlig, så jag är glad över att vi lyckades vinna. 

Klopp förklarade ännu en gång varför han stod fast vid Kelleher som målvakt även i finalen.

– Även i professionell fotboll bör det finnas något utrymme för sentimentalitet. Caoimhin Kelleher är en ung grabb, han spelade hela turneringen, vad gör jag? Jag är två saker, en professionell manager och en människa och människan vann. Han förtjänar detta.

Nu har Kelleher gjort sig förtjänt av en plats på målvaktsväggen på träningsanläggningen i Kirkby där alla målvakter som vunnit titlar för Liverpool finns avbildade.

– Vi har en vägg på träningsanläggningen där alla som vunnit något finns med på, så nu kan Caoimhin också ta plats där, det är så det ska vara, helt fantastiskt. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer