Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

– Kommer med starkt självförtroende

Bild till nyheten

Jürgen Klopp konstaterar att hans lag ställs mot rejält tufft motstånd i Ligacupfinalen, men menar att de röda kan ta med sig en stor skopa självförtroende in till finalen med tanke på hur de presterat så här långt under säsongen.

Liverpool och Chelsea har mötts två gånger i Premier League under säsongen och bägge matcherna slutade oavgjort: 1-1 på Anfield och 2-2 på Stamford Bridge.

När de drabbar samman på Wembley kommer det dock att koras en segrare som får lyfta Ligacup-pokalen i skyn.

– Jag är realistisk men väldigt positiv, det finns ingen anledning till någonting annat, säger manager Jürgen Klopp till Liverpoolfc.com inför finalen.

– Att nå finalen är inte ens i närheten av att vinna den, men vi kommer med ett starkt självförtroende med tanke på hur grabbarna presterat så här långt under säsongen. Chelsea kan göra detsamma.

– I slutändan handlar det, som alltid, om vilka som kan få med sig momentum i de avgörande situationerna, vilka som kan ta vara på sina lägen, vilka som kan försvara mot sina motståndare på bästa möjliga sätt och neutralisera deras styrkor. Det kommer vara en konstant fight matchen igenom.

– Men det känns bra, man kommer aldrig - det har åtminstone aldrig hänt mig - möta ett "svagare" lag i en final, man möter alltid högklassiga lag, världsklasslag, så är fallet även idag.

Klopp berättar om analysarbetet inför matchen.

– Den senaste tidens form är nästan aldrig av yttersta vikt i vår analys eftersom det endast är temporärt. Om ett lag har dålig form så ignorerar man det helt och hållet.

– Ja, de två matcherna vi spelat mot varandra använder vi självklart, den ena spelades för inte allt så länge sedan. Men det är viktigt att se hur de spelat på slutet, vilka spelare som är tillbaka, vi förväntar oss att Reece James är tillbaka till exempel. Man vet inte vilka som kommer att starta och just det är en stor faktor för Chelsea när det gäller vilket system de kommer att spela och så vidare.

– Vi vet inte till 100 procent, därför är det viktigt att i analysen fokusera på oss själva. Vi har verktyg för att skapa problem för alla lag och det är vad vi fokuserat på, avslutar han.

Bannerbild