PL erkänner: borde blivit straff

Bild till nyheten PL erkänner: borde blivit straff
Everton borde tilldelats en straffspark i förlustmatchen mot Manchester City, det konstaterar Premier League efter att ha gått igenom matchen.

Everton såg ut att få en gyllene chans att kvittera i matchen mot Manchester City när Rodri kontrollerade bollen med armen i defensivt straffområde, men huvuddomare Paul Tierney viftande avvärjande mot Evertonspelarna som ropade på straff och inte heller efter konsultation med VAR-rummet pekade han på straffpunkten.

Beslutet har väckt stor ilska hos både supportrar, journalister och även Frank Lampard som hävdat att det var en solklar straff som Everton blev rånade på. 

– Jag har en treårig dotter hemma som kunde ha förklarat att det skulle vara straff. Det är det lättaste handsbeslutet man kan få, sa Lampard efter matchen.

– Det är i bästa fall inkompetens. I värsta fall.. Vem vet? 

Premier League Match Centre ska ha kommenterat situationen efter matchen och konstaterat att beslutet som fattades i Rodri-situationen var felaktigt, detta enligt journalisten Chris Williams.

"VAR menade att bilderna var otydliga, men efter en genomgång av matchen ser det ut som det skulle varit straff."

Den uteblivna straffen kan eventuellt komma att ha stor påverkan på både Everton och Liverpools säsong med tanke på att Everton - som kämpar i botten av tabellen - missade en chans att rädda en poäng medan The Reds titelkonkurrent skulle kunnat gått miste om två.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer