Släpper kontrollen över Chelsea

Bild till nyheten Släpper kontrollen över Chelsea
Kvällen inför Ligacupfinalen mellan Liverpool och Chelsea meddelar Roman Abramovitj att han släpper ifrån sig kontrollen över Londonklubben.

Roman Abramovitj tog över Chelsea 2003 och har sedan dess lett klubben till enorma framgångar. Nu kommer dock klubbens styre att förändras, det meddelar Abramovitj under lördagskvällen.

Den ryske oligarken skriver i ett pressmeddelande att han lämnar över kontrollen av Chelsea till klubbens välgörenhetsstiftelse. Vad det i praktiken kommer att ge för effekt är något oklart men det handlar om styret av den dagliga verksamheten, inte ägandeskapet.

”Under mina nästan 20 år som ägare av Chelsea har jag alltid sett min roll som förmyndare för klubben med uppdrag att försäkra att vi kan vara så framgångsrika som vi är i dag, samt bygga för framtiden. Samtidigt som vi också spelar en positiv roll i samhället," skriver han.

"Jag har alltid fattat beslut för klubbens bästa. Jag är fortfarande engagerad i dessa värderingar och det är därför jag i dag ger Chelseas välgörenhetsstiftelse förvaltningen av Chelsea FC. Jag tror att de just nu är de bästa att se till klubbens, spelarnas, personalens och fansens intressen”.

Beskedet kommer några få dagar efter Rysslands invasion av Ukraina. Enligt The Guardian ska Chris Bryant, som är en Labour-ledamot i det brittiska parlamentets underhus, uttryckt en önskan om ett förbud för Abramovitj att äga en fotbollsklubb samt att Storbritannien bör strypa hans tillgångar. Det spekuleras i att risken för sanktioner som kunnat påverka Chelsea negativt är en huvudsaklig anledning till Abramovitj agerande.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer