Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Duo kan skriva historia på Wembley

Bild till nyheten

Både Harvey Elliott och James Milner skriver historia om de får speltid i söndagens Ligacupfinal mot Chelsea.

Harvey Elliott kan med sin unga ålder på 18 år och 329 dagar bli den yngsta Liverpoolspelaren någonsin att representera klubben på Wembley och den första 18-åringen att spela i en final.

James Milner å andra sidan kan bli den äldsta spelaren att spela för Liverpool på Wembley. Vicekaptenen kommer att vara 36 år och 54 dagar gammal, 22 dagar äldre än vad Kenny Dalglish var när han satte det nuvarande rekordet.

Jürgen Klopp kan bli den första tyska managern att vinna Ligacupen och den sjätte Liverpooltränaren att göra det efter Bob Paisley, Joe Fagan, Roy Evans, Gerard Houllier och Dalglish.

Liverpool kan lyfta bucklan för nionde gången, vilket hade inneburit att de blir ensamma rekordhållare när det gäller antal Ligacuptitlar. Just nu är de delad etta med Manchester City.

Endast två av Liverpools åtta finalsegrar i Ligacupen har kommit efter ordinarie tid (1995 och 2003).

Liverpool har endast misslyckats att göra mål i en av sina 17 senaste matcher på Wembley, de lämnade planen mållösa i FA-cupfinalen 1996.

Antonio Nunez är den enda spelaren i Liverpools historia vars enda mål kommit i en final. Han nätade i 2005 års Ligacupfinal mot Chelsea.

The Reds nästa mål blir det 750:e målet de gjort under Jürgen Klopp som kommer basa över laget i sin 359:e match.

Källa: Liverpoolfc.com.

Bannerbild