Rykte: Ung högerback på väg in

Bild till nyheten Rykte: Ung högerback på väg in
Rykteskarusellen spinner vidare och spekulationerna till sommarens transferfönster intensifieras ju längre vårsäsongen löper. De senaste ryktena inkluderar både spelare på väg ut ur klubben och spelare på väg in till klubben. Läs om vilka spelare det berör här.

Joe Gomez

Både Gomez och Van Dijk åkte på svåra knäskador under förra säsongen som höll de borta från spel. Medan Virgil van Dijk verkar ha hittat tillbaka till formen och åter etablerat sig i startelvorna har Joe Gomez väg tillbaka inte alls sett lika lovande ut. Speltiden har varit bristfällig och liknande kan sägas om prestationerna på planen efter återgången i spel efter knäskadan. Totalt har det blivit 13 framträdanden sedan dess.

Tidigare rapporterades det om Joe Gomez framtid i klubben och under de senaste dagarna verkar intresset för Gomez ha intensifierats. Aston Villa och Steven Gerrard ska enligt de senaste rapporterna ha Joe Gomez som nummer ett på sin önskelista till sommarfönstret.

Jürgen Klopp ska fortfarande värdera 24-åringen högt och ha en tro på att han kommer att hitta formen igen, men tålamodet hos spelaren kan komma att svikta om han fortsätter att åsidosättas och kan lockas av ett erbjudande om en viktigare roll i laget och regelbunden speltid hos Aston Villa. Villa ryktas vara beredda ett lägga ett bud om £30M till sommaren.

Även Newcastle visade intresse så sent som i januari och ska vara sugna på att lägga ett lukrativt bud på Gomez till sommaren.

Källa: The Athletic, Football Insider

Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Jarrod Bowen

I flera omgångar ryktades det om West Hams sensation Jarrod Bowen till Liverpool. Efter att nyförvärvet Luis Diaz blev klar tystnade dock spekulationerna om Bowen. West Ham och Bowen har fortsatt att imponera under säsongen och hittills står högeryttern noterad för 8 mål och 10 målpassningar på 26 matcher i Premier League.

25-årige Bowen har varit en bärande spelare i West Hams offensiv och senaste rapporterna gör gällande att Liverpools intresse i yttern har förnyats trots värvningen av Luis Diaz och återkomsten av Harvey Elliott. En värvning av Bowen hade satt än mer fart på spekulationer kring att någon spelare bland fronttrion Mané-Firmino-Salah är på väg bort från klubben.

Källa: Dean Jones

Ryktets trovärdighet 0-5: 1

Djed Spence

Middlesbrough försvarsspelare Djed Spence lockar stort intresse hos flera Premier League-klubbar och mycket tyder på att Middlesbrough förbereder sig för att sälja spelaren till sommaren.

Arsenal och Tottenham är de klubbar som det tidigare rapporterats intresse ifrån, men nu har även Liverpool gett sig in kampen om spelarens signatur.

Spence har varit på lån i Nottingham Forest sedan augusti 2021 och har imponerat i såväl the Championship som i FA-cupen. Ytterbacken som både kan spela till höger och vänster har redan hunnit möta Premier League-motstånd i form av Arsenal och Leicester. Gabriel Martinelli har pekat ut Spence som den tuffaste motståndarspelaren han någonsin mött efter Arsenals match mot Forest i januari.

Dessutom har förre Middlesbrough tränaren Neil Warnock jämfört Spence med Aaron Wan-Bissaka och Alexander-Arnold.

Nu ska alltså Liverpool vara intresserade av att värva Spence som en back-up till just Trent. Middlesbrough ska vilja ha £15M för den 21-årige ytterbacken.

Källa: The Northern Echo

Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Divock Origi

Origi ryktades vara på väg bort redan i januari och då han är på ett utgående kontrakt har ryktena inte avstannat. Om inte ett gäng mindre klausuler, som förlänger spelarens kontrakt, aktiveras under vårsäsongen kan belgaren lämna klubben gratis till sommaren.

Intresset för anfallaren återfinns framför allt i Serie A och hos klubbarna Napoli och Atalanta. Napolis anfallare Victor Osimhen har i sin tur ryktats bort från klubben och Napoli är därmed ute efter att hitta en ersättare till honom. Divock Origi ska vara högt uppe på Napolis lista på möjliga ersättare. Atalanta rapporterades vara intresserade av Origi i januari och planerade att lägga ett bud om deras anfallare Duvan Zapata kom till en försäljning. Zapata blev inte aktuell för någon annan klubb och ett konkret bud kom aldrig till Liverpool från Atalanta för Origi. Något som påverkar båda de italienska klubbarnas intresse ska vara Origis lönekrav.

I början av februari kom det även rapporter från The Athletics James Pearce om att mycket tyder på att Origi försvinner från Merseyside i sommar. Anfallaren gjorde sina första match sedan december mot Norwich i lördags och Leeds i onsdag, där han fick knappa halvtimmes speltid efter ett inhopp mot Norwich och 5 minuter mot Leeds.

Källa: Tuttomercatowebb - på italienska, The Athletic

Ryktets trovärdighet 0-5: 3

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer