Lokalrivalen kan hjälpa Liverpool

Bild till nyheten Lokalrivalen kan hjälpa Liverpool
Eftersom att Liverpool spelar final i Carabao Cup på söndag kommer Manchester City att gå ifrån till att återigen ha en mer spelad match i tabelltoppen av Premier League under helgen. Men de möter ett Everton i desperat poängbehov.

Efter att Manchester City tappade alla tre poängen mot Tottenham förra helgen och Liverpool har "gjort sitt" genom att besegra både Norwich och Leeds den senaste veckan skiljer det just nu bara tre poäng mellan ettan och tvåan i Premier League. Dessutom ska lagen mötas den 10 april och Liverpool har teoretiskt sett därmed allt i egna händer. 

Att få några hjälpande händer längs vägen skulle dock vara välkommet och inför helgen Premier League-omgång är det lokalrivalen som hoppet står till. Och där är fansen kluvna inför vad som väntar. 

Everton är direkt indragna i bottenstriden och just nu skiljer bara två poäng ner till Burnley under strecket. Då både Burnley och Newcastle spelar innan Everton på lördag kan The Toffees gå ut till matchen mot Manchester City på en plats under netflyttningsstrecket. 

Laget har bara samlat ihop 22 poäng och under Frank Lampard har det blivit förlust i två av de tre Premier League-matcherna man spelat. 

Fansen pratar nu om "pest eller kolera" där laget alltså är i desperat behov av poäng samtidigt som man vet att poäng mot City öppnar dörren för Liverpool i titelstriden. Men kanske är det inte läge just nu för Everton att tänka på andra än sig själva... 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer