– En kamp mot klockan

Bild till nyheten – En kamp mot klockan
Diogo Jota har pratat om sina chanser att hinna bli spelklar till söndagens Ligacupfinal mot Chelsea.

Diogo Jota tvingades kliva av i halvtid i bortamatchen mot Inter efter att ha stukat foten illa. Anfallaren har missat de två senaste matcherna men rapporter gör nu gällande att klubben ser hoppfullt på chanserna att ha honom tillgänglig för spel mot Chelsea.

Jota själv menar att foten blivit bättre men kan inte ge några garantier för att han är redo på söndag.

– Det blir bättre men det är en kamp mot klockan skulle jag säga, men det blir bättre, säger anfallaren till The Anfield Wrap.

– Förhoppningsvis kan jag träna med laget innan så att jag kan vara involverad i finalen. Vi gör allt vi kan för att jag ska vara redo.

Portugisen har spelat en viktig roll i matcherna som lett fram till finalen, han gjorde mål mot Leicester under ordinarie tid och satte den avgörande straffen och i semifinalen mot Arsenal på the Emirates gjorde han två mål. Hans mål är självklart att kunna spela en avgörande roll även i finalen.

– Ingen vill det här mer än jag, självklart vill jag vara involverad i finalen efter att ha varit delaktig i att laget nått dit.

– Oavsett vad kommer jag att vara där, jag kommer stötta laget om jag inte spelar. Vi alla har siktet inställt på titeln, det är vad vi slåss om på söndag. 

Jotas fina prestationer för Liverpool har gjort att han är väldigt uppskattad av supportrarna som på slutet börjat sjunga en ramsa tillägnad anfallaren.

– I början visste jag inte riktigt vad de sjöng, säger han.

– Den tog verkligen fart då (i matchen mot Arsenal) och det var en stolt stund för mig, supportrarna betyder mycket och att få höra sitt namn i en ramsa är stort. Det gör mig stolt.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer